Dezvoltatea urbanistica a comunei continua, peste 400 de apartamente aprobate la prima sedinta

| Scris de Apahida.ro | 2020-12-11 | ADMINISTRATIV | |

Apahida rămâne o ţintă pentru dezvoltatorii imobiliari, mulţi dintre ei au dat lovitura în anumite părţi ale comunei şi nu ratează ocazia de a achiziţiona orice teren pe care ar putea înălţa un nou ansamblu imobiliar. 

De vreme ce există o cerere din ce în ce mai mare pentru apartamentele din Apahida, este lesne de înțeles că dezvoltatorii vor face tot posibilul să producă noi locuințe pe gusturile clienţilor lor. 

Chiar dacă comună se confrunta pe alocuri cu probleme privind utilităţile, multe dintre reţele fiind subdimensionate, administraţia publică nu se poate opune proiectelor noi, care ajung, urmând procedura legală, pe masa consilierilor locali pentru aprobare. 

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri s-au aflat câteva astfel de proiecte imobiliare. Unul dintre ele prevedea construirea unui ansamblu de blocuri care vor avea 350 de apartamente în zona Daraus. Acesta este doar începutul, în zona respectivă existând un proiect mai amplu, care conform surselor noastre va cuprinde nu mai puţin de 3000 de apartamente. Consilierii locali au purtat discuţii pe tema proiectului şi au adus o serie de amendamente, de pildă, aleşii locali au solicitat finalizarea grădiniţei propuse în zona de dezvoltator, după finalizarea primelor două blocuri, în plus consilierii locali Viorel Nacu şi Maria Rodila au solicitat că ansamblul imobiliar să-şi asigure acces propriu în DN16 (drumul Mociului), întrucât în proiectul iniţial accesul se baza pe accesul altui dezvoltator imobiliar din zonă, pe lângă acestea au fost şi alte amendamente. 

În cele din urmă Proiectul a trecut cu 16 voturi pentru şi o abţinere.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: