Noul PUG să mai aștepte, dezvoltatorii imobiliari au prioritate

| Scris de apahida.ro | 2021-05-29 | ADMINISTRATIV | |

O nouă ședință de Consiliu local cu discuții aprinse pe marginea unor proiecte de hotărâre ce prevedeau aprobarea unor PUD-uri/PUZ-uri a avut loc în această săptămână la Apahida. 

Din trei proiecte supuse discuțiilor și votului, consilierii au aprobat unul singur. 

Cel mai discutat proiect a fost susținut în fața consilierilor locali de unul dintre arhitecții Atelierului RVD, un proiect ce propunea aprobarea unui PUZ pentru construiea unu ansamblu de aproximtiv 70 de case înșiruite în Sânnicoara pe strada Elicei nr. 10 beneficiarul proiectului fiind FORTECH GLOBAL SERVICES SRL. 

Încă de la început consilierii locali au avut obiecții obiective cu privire la proiectul propus. Consilierii au contestat spațiu extrem de mic alocat fiecărui imobil, considerând că numărul de case prevăzute este mult prea mare raportat la spațiu avut la dispoziție de către dezvoltator. O altă obiecție a fost legată de accesul ansamblului imobiliar la rețeaua de străzi existentă, considerându-se că descărcarea traficului potențial ar fi imposibil de realizat, fiind o piatră de moară pentru zona Căbăuș, deja extrem de aglomerată. Mai mult decât atât o asemenea încărcare a zonei, ar pune o presiune și mai mare pe rețeaua de utilități (apă, canalizare) care nu face față nici la nivelul actual de dezvoltare al acestei zone.

Reprezentantul Atelierului RVD a încercat să aducă argumente în favoarea formei propuse a proiectului,  menționând chiar un aviz favorabil din partea arhitectului șef al județului Cluj Claudiu Salanță. 

Argumentele nu i-au înduplecat pe consilieri, care au ales să nu aprobe proiectul în forma propusă la această ședință. 

Unul dintre consilieri le-a propus colegilor să nu mai aprobe nici un PUZ, PUD până la finalizarea noului PUG, care deși ar fi trebuit să fie terminat la finele anului trecut încă nu este gata. 

Interesant este că firma care avea misiunea de a termina noul PUG al comunei este Atelierul RVD, exact aceeași societate care a proiectat și ansamblul de case înșiruite din Căbăuș. 

La prima vedere putem conchide ca propritatea apahidenilor nu este și prioritatea firmei de proiectare, care în loc să se focalizeze pe finalizarea PUG-ului comunei Apahida, preferă să lucreze pentru dezvoltatorii imobiliari care mai au de făcut câte un ansamblu de locuințe pe ici-colo prin Apahida. 

Până noul PUG nu va intra în vigoare, comuna Apahida va rămâne o țintă pentru dezvotorii imobiliari, iar presiunea o vor resimții mereu consilierii locali, care trebuie să decidă dacă proiectele propuse pot îmbunătății viața comunității sau dimpotrivă.

Foto: randare - proiect Cabaus - Atelier RVD

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: