Discuții aprinse pe tema banilor alocați pentru sport

| Scris de apahida.ro | 2019-09-30 | ADMINISTRATIV | |

La ședința de Consiliu local aferentă lunii septembrie consilierii locali, membrii comisiei de sport au propus schimbarea regulamentului în baza căruia se alocă fonduri de la Consiliu local pentru entitățile sportive din comună. Subiectul a stârnit în fiecare an discuții aprinse, opiniile consilierilor locali cu privire la necesitatea finanțării cluburilor sportive fiind împărțite. 

Majoritatea consideră că se alocă prea mulți bani pentru sport, în mod nejustificat, de aceea s-a propus  concentrarea atenției pe oferirea infrastructurii necesare pentru practicarea fiecărei activități sportive, care se desfășoară la nivel local și diminuarea sumei de bani destinate pentru sport. 

Va reamintim sumele acordate anul trecut cluburilor din Apahida:

  • A.S. Inter Dezmir - Proiect "Fotbal Dezmirean -2018" suma alocata 27904 lei , asociatia reprezentata de catre dl.Fabian Alexandru. (echipă de fotbal care evoluează în Liga Județeană de fotbal)
  • C.S.Somesul 2010 Apahida, Proiect "Luptam cu onoare pentru Romania", suma alocata 29600lei , club reprezentat de catre dl. Buiga Ovidiu Traian. (club de taekwondo afiliat Federatiei romane de Taekwondo WTF)
  • A.C.S.For You Apahida -Proiect "Promovarea sportului de masa si performanta", suma locata 20930 lei asociatie reprezentata de dl. Catana Emil.(club de baschet)
  • A.C.S.Sporting Apahida , Proiect "Promovarea sportului de masa si performanta", suma alocata 45349 lei , asociatie reprezentata de dl. Vlad Carol. (echipă de fotbal care evoluează în Liga a Iv-a)

​Anul trecut au fost alocați aproximativ 150.000 de lei pentru entitățile sportive din Apahida, iar anul acesta cluburile sportive se vor bate să atragă cât mai mult din cei 210.000 lei puși la dispoziție. În graficul de mai jos sunt reprezentate sumele primite de cluburile sportive în 2018 (albastru) și sumele pe care le-ar putea primii în 2019 (portocaliu).

Cluburilor de fotbal li se reproșează că au foarte mulți seniori, care practică de plăcere acest sport și nu se poate vorbi de performanță la nivelul ligilor a IV-a și a V-a, de asemenea marea majoritatea a cluburilor au foarte mulți fotbaliști ”străini” care nu domiciliază în comuna Apahida. 

Obiecții sunt și în cazul cluburilor de taekwondo, deoarece la acest scop se obțin relativ ușor medalii, întrucât de multe ori la o anumită categorie pot fi înscriși la o competiție mai puțin de 4 competitori prin urmare șansele la un loc pe podium sunt foarte mari. 

Un lucru este sigur sportul trebuie să fie promovat la nivel local mai ales în rândul tinerilor pentru a-i încuraja pe cei mici să ducă un stil de viață sănătos și echilibrat, iar sportul are puterea de a face acest lucru. Rămâne de văzut care vor fi amendamentele aduse regulamentului de sport și cum se va schimba politica de acordare a banilor pentru sport.

sport

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: