Șantier pe străzile din Apahida, CA Someș schimbă conductele pe mai multe străzi

| Scris de apahida.ro | 2020-02-17 | ADMINISTRATIV | |

Noul an a început cu lucrări pe mai multe străzi din Apahida, Compania de Apă Someș a profitat de iarna blândă și a început lucrările de schimbare a conductei de apă. 

Lucrările se desfășoară pe mai multe străzi din Apahida, printre care Avram Iancu, Horea, Crișan, Cloșca, samd. Până la finalizarea lucrărilor locuitorii acestor străzi sunt obligați să suporte disconfortul creat, însă se pot consola că după realizarea lucrării, rețeaua de distribuție a apei potabile va fi noua, prin urmare calitatea apei de la robinet ar trebui să fie mai bună.

Din păcate această lucrare se desfășoară de abia acum după ce majoritatea acestor străzi sunt deja asfaltate (modernizate). Firma care execută lucrarea avea două variante să facă săpătură deschisă și să secționeze asfaltul în mai multe locuri sau să apeleze la tehnologia subtraversării, care afectează strada mult mai puțin. S-a apelat la varianta mai ieftină, săpătura deschisă, prin urmare porțiuni întregi de asfalt au fost secționate. Să sperăm că după înlocuirea conductei lucrările de refacere vor fi făcute conform standardelor în vigoare și străzile nu vor rămâne cu gropi și denivelări datorate lucrărilor. (vezi foto de mai jos)

Totuși cea mai amplă lucrare de schimbare a vechii rețele încă nu a început, conform declarațiilor edilului Grigore Fati, în acest an Compania de Apă Someș ar trebui să înceapă lucrările de înlocuire a conductei principale pe strada Libertății. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: