Apahidenii izolați la domiciliu pot primi alimente de la autoritățile locale

| Scris de apahida.ro | 2020-03-31 | ADMINISTRATIV | |

Starea de urgență decretată în țară a determinat autoritățile locale să ia mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

Primăria Apahida a închieiat un parteneriat cu Asociația Beard Brothers a cărei tineri voluntari sunt dispuși să facă cumpărături persoanelor cu vârsta peste 65 de ani care nu au posibilitatea de a se deplasa la magazine pentru a-și procura necesarul de alimente. De subliniat e faptul că alimentele vor fi plătite la livrare, doar serviciul de transport de la alimentară/supermarket acasă este gratuit și asigurat de către voluntari. Persoanele vârstnice pot suna la numărul 0757794070 (intre orele 10 - 19) pentru a comanda, iar alimentele se vor livrate a doua zi.

O altă măsură este pentru persoanele izolate voluntar la domiciliu care nu își pot procura alimentele. Consiliul local a aprobat cu unanimitate de voturi la ședința de îndată desfășurată ieri un proiect de hotărâre prin care persoanele izolate la domiciliu care solicită sprijin primesc un pachet cu alimente în valoare de 25 lei/ zi, care va fi livrat la locul izolării. Aici este vorba despre persoanele izolate la domiciliu înregistrate în evidențele DSP.

Conform informațiilor primite la redacție la ora editării acestui articol în comuna Apahida sunt aproximativ 70 de persoane izolate la domiciliu, doar câteva dintre acestea au solicitat acest sprijin. 

Mai multe informații despre măsurile luate de autorităle locale privind prevenirea răspândirii virusului COVID 19 puteți citi pe site-ul nostru, în zilele următoare.

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: