Viceprimarul Tudor Oros: ”Apahida nu are nevoie de bătălii politice ci de stabilitate, muncă, ...”

| Scris de apahida.ro | 2020-07-07 | ADMINISTRATIV | |

Deţineţi de aproximativ o lună funcţia de viceprimar ce activităţi aţi desfăşurat în această perioadă?

A trecut aproximativ o lună de când am depus jurământul pentru funcția de viceprimar, mi-au fost încredinţate atribuții pe care voi încerca să le duc la îndeplinire, să aduc un plus din experiență dobândită din mediul privat în sectorul public și să mă fac util cetățenilor comunei.

Le mulțumesc colegilor din Consiliul local care mi-au acordat încredere și au votat pentru învestirea mea în această funcție precum și tuturor celor care m-au felicitat pentru dobândirea acestei noi funcții. 

Am găsit în cadrul serviciului de Gospodărie comunală, o echipă care se ocupă de toate problemele stringente ale comunei, începând cu pietruiri de drumuri, mecanici de utilaje, electricieni și oameni buni la toate. 

Încercăm cu acest serviciu să acoperim întreaga gamă de necesități ale comunei, să  identificăm problemele și să le rezolvăm. 

Printre alte atribuții care mi-au fost repartizate se numără și problema gunoaielor și a deșeurilor reciclabile și aici putem adăuga și deșeurile neconforme, aruncate la întâmplare pe raza comunei.

A fost definitivată amplasarea punctelor pentru colectarea deșeurilor reciclabile pe întreg teritoriul comunei, peste 30 de puncte puncte noi în care locuitorii pot arunca deșeurile din materiale refolosibile. 

Au fost igienizate depozitele neconforme și clandestine din zona Buduștău și Podaș urmând să implementăm un sistem mult mai strict de supraveghere a zonelor în care se aruncă aceste deșeuri. 

Cu acest prilej fac apel la locuitorii comunei să nu mai arunce deșeuri menajere, mobilier, electronice, și resturi ale materialelor de construcții în locuri publice sau terenuri private din comună. De aceste deșeuri se pot debarasa doar în locurile special amenajate pentru așa ceva.

În perioada următoare vom demara o nouă acţiune pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice și vom amplasa un container pentru deșeurile provenite din mobilier.

În ultima perioadă vremea capricioasă a readus în atenția Primăria și a localnicilor situația şanţurilor și a canalelor de scurgere din localitate. Lipsa lucrărilor de decolmatare efectuate la timp precum şi problemele conexe legate de aceste colmatări, a făcut ca în unele locuri din localitate, în unele gospodării apa să intre în curți, grădini și în beciuri. 

O parte a populației nu conștientizează importanța decolmatării, dar cei mai mulți locuitori își amenajează singuri șanțurile și podețele din fața curților. 

Un proiect "școala" s-a desfășurat pe strada Mihai Viteazul unde riveranii și-au cumpărat tuburile de scurgere iar Primăria i-a ajutat cu un buldo excavator pentru le îngropa. În acest moment podețele și șanțurile pot prelua o capacitate mai mare de apă pluvială .

Acţiuni similare am desfăşurat şi pe strada Decebal din Apahida dar şi în Câmpeneşti ,unde cu utilajele primăriei am profilat  şi decolmatat şanţuri şi i-am ajutat pe cetăţeni să-şi refacă accesul în curte prin îngroparea tuburilor de scurgere furnizate de aceştia. 

Doresc din nou să pun accentul pe această colaborare intre primărie şi cetăţeni, noi depunem toate eforturile pentru a rezolva problemele comunităţii, inclusiv problema apei pluviale, dar este esenţial ca populaţia să înţeleagă că nu putem aştepta ca primăria să rezolve totul, e necesar să ne implicăm fiecare şi să ne aducem aportul pentru bunul mers al comunităţii. Am găsit înţelegere şi deschidere pe aceste străzi unde riveranii şi-au procurat în regim propriu tuburi de scurge, iar noi cu utilajele de care dispunem am efectuat profilarea şanţurilor şi intubarea ţevilor. 

Ce ne puteţi spune despre lupta din tabăra PNL Apahida?

Într-adevăr PNL Apahida trece printr-un moment tumultos e o bătălie între candidatul numit de BJ Cluj şi cel desemnat de biroul politic local, însă personal sunt mult mai interesat de rezolvarea problemelor comunităţii, de sesizărilor care ajung zilnic pe birou meu şi care trebuiesc soluţionate şi credeţi-mă nu sunt deloc puţine. Mi-am dat seama că Apahida nu are nevoie de bătălii politice ci de stabilitate, de muncă, proiecte, realizări. 

        

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: