Se apropie alegerile parlamentare. Pandemia nu poate opri ”democrația” din România

| Scris de apahida.ro | 2020-11-24 | EDITORIAL | |

România se află în pragul alegerilor parlamentare, care au fost programate să aibă loc duminică, 6 decembrie. Pandemia și creșterea alarmantă a numărului de persoane depistate ”pozitiv” la COVID-19 nu-i sperie pe guvernanți, astfel încât programul alegerilor merge mai departe, chiar dacă rând pe rând, orașele și comunele din România intră în carantină. 

”Democrația nu poate fi oprită” susțin liderii puterii, argumentându-și poziția prin prevederile legislative. Chiar dacă legea le permite guvernanților să amâne alegerile parlamentare cu șase luni, lucru care s-a și întâmplat în cazul alegerilor locale, partidele de la putere refuză să uzeze de această portiță și anunță că alegerile parlamentare nu vor fi amânate. 

Măsurile anti-COVID pe care guvernanții sunt obligați să le ia sunt extrem de nepopulare, iar opoziția nu ezită să speculeze la maxim fiecare decizie a Guvernului Orban care nemulțumește o categorie a populației sau alta. 

Nici campania electorală nu mai e ce-a fost odată, restricţiile COVID lovind din plin în partidele politice care se văd nevoite să-și prezinte ofertele electorale aproape exclusiv în mediul online.  Manifestațiile, băile de mulțime sunt istorie, chiar și împărțirea fluturașilor electorali este atent monitorizată de autorități. 

Prezența la vot ar putea înregistra, în aceste condiții, un minim istoric, populația fiind tentată să rămână acasă, refuzând să se expună infectării cu noul coronavirus, prin participarea la urne.

Care partide vor avea de câștigat și care vor pierde procente în această situație inedită? 

Răspunsul îl vom afla imediat după afișarea rezultatelor oficiale, până atunci vă invităm să participați la clasicul sondaj în grupul de Facebook ai cititorilor: Știrile apahida.ro .

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: