Apahida le spune STOP penalilor în funcții publice! Ne vedem sâmbătă la Z.C.A. 2018

| Scris de Sorin Bodocean | 2018-08-15 | EDITORIAL | |

Voluntarii inițiativei cetățenești ”Fără penali în funcții publice” vor veni pentru prima dată la Apahida cu ocazia Zilelor comunei Apahida. Tinerii voluntari care cred că România merită să fie condusă de oameni integrii și nu de condamnați penal, vor căuta printre cei prezenți apahideni care încă mai cred că țara asta mai are o scăpare. 

Ce prevede această inițiativă cetățenească de modificare a Constituției?

Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.

Cu alte cuvinte penalii care au săvârșit infracțiuni cu intenție nu mai au dreptul de a candida în funcții publice, un lucru cât se poate de firesc și normal!

Personal consider că România are nevoie de o clasă politică curată, iar acest amendament adus Constituției este o îmbunătățire necesară. Hoții nu vor mai avea acces la putere, lucru acesta va proteja banul public și va reduce tentația aleșilor de a comite fapte de corupție.

De-a lungul timpului am întâlnit zeci, poate sute de apahideni care nu au rămas impasibili la încercarea guvernanților de a slăbi legile justiției și au participat la protestele impresionante desfășurate în Cluj-Napoca. 

Pe toți aceștia și pe toți ceilalți care cred în România curată îi invit sâmbătă să semneze această inițiativă cetățenească de care se tem toții infractorii din funcțiile de conducere.

Întrucât cred cu tărie în valoarea morală a poporului român și pentru că rezonez cu această acțiune voi fi unul dintre voluntarii care vor strânge semnături pentru inițiativa cetățenească ”Fără penali în funcții publice”! 

Nu ezitați să semnați această inițiativă care poate însănătoșii clasa politică care conducere țara! 

Participanții la Zilele comunei Apahida care doresc să se alăture celor peste 750.000 de români care cred că penalii nu au ce căuta în funcții de conducere îi pot aborda pe oricare dintre voluntarii #FărăPenali prezenți la eveniment. Pentru a semna este nevoie să aveți la dumneavoastră cartea de identitate. 

Această acțiune are caracter apolitic!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: