Cine este câștigătorul real al ”Dezbaterii electorale 2020”

| Scris de Sorin Bodocean | 2020-09-21 | EDITORIAL | |

Împreună cu colegii mei din Asociația Tinerilor din Apahida, Cătălin Văcar și Sorin Ciplea am organizat ieri Dezbaterea Electorală 2020 la care au participat toti candidații la funcția de primar al comunei Apahida. Deși unii s-au pripit să scrie că e prima dată când organizez o astfel de dezbatere le reamintesc că și în 2016 apahida.ro a realizat o dezbatere publică doar că a fost condusă de un alt moderator, cu toate acestea putem spune că ediția din acest an a fost cea mai relevantă, întrucât am putut prezenta întregul spectru al politicii locale.

Obiectivul dezbaterii a fost atins am reușit să le prezentăm apahidenilor cine sunt cei care-și doresc să fie la cârma primăriei în următorii patru ani, oferindu-le candidaților egalitate de șanse pe tot parcursul emisiunii. Alegătorii și-au putut creiona o idee despre intențiile, viziunea, proiectele fiecărui candidat. 

Un alt aspect important pe care vreau să-l punctez e legat de audiența emisiunii, care a reușit să capteze sute de oameni să rămână pe frecvența apahida.ro minut cu minut pe întreaga desfășurare a evenimentului. Acest aspect arată,dacă mai era nevoie, că alegătorul anului 2020 se documentează, caută informații pentru a lua o hotărâre în baza unui bagaj de cunoștințe atunci când alege pe cine să pună ștampila. 

În altă ordine de idei am văzut cinci candidați preocupați să-i convingă pe urmăritori că au capacitatea de a conduce o comună complexă cum este Apahida, o comună în care probleme sunt la tot pasul, iar conducătorul urbei trebuie să găsească soluții viabile în condiții de stres și timp limitat. 

Cine este câștigătorul Dezbaterii electorale 2020?

Depinde cine răspunde! Am observat azi că presa locală s-a grăbit să nominalizeze candidații care au câștigat dezbaterea electorală, sunt păreri subiective, fiecare are dreptul să enunțe propriile opinii, totuși consider că principalul câștigătorul al dezbaterii de ieri este alegătorul 

Alegătorul a avut la dispoziție două ore și jumătate în care s-a putut decide cu cine votează. 

Au mai avut de câștigat și candidații, unii au câștigat notorietate, alții au câștigat la capitolul curaj, unii au spart gheața participând în premieră la o dezbatere live, alții au demonstrat că sunt foarte buni în meseria pe care o practică, iar enumerarea ar putea continua.

Le mulțumesc candidaților pentru că au acceptat invitația și îi felicit pentru modul în care au înțeles că mai presus de toate e respectul unul față de altul și față de cei care stau în fața ecranului urmărind dezbaterea. Prezența tuturor candidaților în platoul emisiuni îmi întărește convingerea că în ciuda speculațiilor oamenii apreciază imparțialitatea pe care o avem în redactarea informațiilor. 

Nu pot să închei acest articol fără a ne cere scuze pentru problemele de sunet pe care le-am avut, uneori socoteala din târg nu se potrivește cu cea de-a acasă, deși testele efectuate înaintea dezbaterii au fost trecute cu brio, emoțiile l-au copleșit pe unul dintre microfoanele folosite astfel că unele părți ale dezbaterii s-au auzit foarte prost.

Campania electorală continuă, iar pe Apahida.ro veți putea citi începând de mâine și până vineri articolele de final de campanie ale candidaților la funcția de primar. 

Vă invit pe toți tineri și vârstnici să mergeți la vot pe 27 septembrie și să votați, este cel mai important drept oferit într-un sistem democratic, profitați de el și arătați că vă pasă de comuna Apahida.  

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: