Asistență scăzută la ceromonia dedicată Zilei Naționale a României desfășurată la Apahida

| Scris de apahida.ro | 2019-12-02 | EVENIMENT | |

Vremea rea i-a ținut în casă pe apahideni, care au preferat căldura și confortul căminului familial în locul participării la ceremonia organizată de Primăria Apahida cu ocazia zilei naționale a României, sâmbătă 30 noiembrie. 

Sâmbătă începând cu ora 11 la Casa de Cultură din Apahida a fost organizat un eveniment special dedicat zilei de 1 Decembrie, ziua Marii Unirii, la 101 ani de la adunarea de la Alba Iulia. 

Ca de fiecare dată un sobor de preoții au oficiat o slujbă Te Deum în cinstea Eroilor neamului.

Primarul comunei Apahida Grigore Fati a ținut un scurt discurs în care a rememorat momentele importante ale zilei de 1 Decembrie 1918 și a pus accentul pe rolul care l-au avut în realizarea acestui măreț deziderat românesc politicienii acelor vremuri, care ”au pus interesul național, mai presus de interesele personale”. El a reamintit că politicienii care au pus  umărul la  înfăptuirea Marii Uniri au fost reprezentanți ai mai multor partide, nu doar a unuia, dar au avut un obiectiv comun, interesul neamului românesc, ceea ce ar trebui să fie și obiectivul politicienilor actuali. 

Un grup de elevi ai Școlii ”Ștefan Pascu” din Apahida a pregătit un moment special cu cântece și poezii patriotice, potrivite pentru ziua de 1 Decembrie.

Și în acest an au fost depuneri de coroane la Monumentului Eroilor din fața Casei de Cultură. S-au depus coroane din partea Primăriei Apahida, din partea  Bisericii Creștine din Apahida, din partea partidelor PSD, PNL șu USR. De asemenea  Organizația Pensionarilor din Apahida, Organizația Femeilor Liberale din Apahida și Organizația Femeilor Social Democrate din Apahida au depus și ele coroane de flori în cinstea Eroilor neamului.

Chiar dacă frigul și vântul a făcut ca asistența să fie mult mai redusă decât în alții ani, au fost câteva  zeci de persoane care au ținut să-și arate recunoștința pentru sacrificiul Eroilor și preț de două ore  au înfruntat vremea nefastă și au asistat ceremonie. Printre ei s-au numărat și majoritatea consilierilor locali.

Au lipsit de la evenimentul solemn consilierul județean Ligia Pop și noul președinte al USR Apahida Maria Rodilă.

Pe pagina noastră de Facebook puteți consulta o galerie foto realizată la acest eveniment important. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: