Peste 150 de persoane au făcut împreună turul comunei Apahida pe bicicletă

| Scris de apahida.ro | 2018-09-30 | EVENIMENT | |

Turul ciclist al comunei Apahida intitulat ”Apahida pe 2 roţi” a ajuns la cea de-a III-a ediția. Sâmbătă 29 septembrie, începând cu ora 10 pe platoul din spatele Școlii”Ștefan Pascu” s-au adunat peste 150 de persoane de toate vârstele care au venit să pedaleze împreună pe traseul de aproximativ 16 km programat de organizatori. 

În acest an apahida.ro și Primăria comunei Apahida, organizatorii evenimentului au decis să marcheze cu acest prilej cei 100 de ani de la Mare Unire și le-au oferit participanților tricouri în culorile tricolorului. Cei înscrişi pe site-ul nostru au avut posibilitatea de a-și ridica tricourile până la ora 9:50 după care, tricourile nerevendicate au fost oferite celor înregistraţi la faţa locului. 

Înainte de startul plimbării cu bicicletă, participanților le-au fost comunicate câteva reguli importante care trebuiau respectate pentru ca evenimentul să se desfășoare în siguranță, de către un inspector din cadrul Serviciului Rutier. Poliția Rutieră Cluj a trimis câteva echipaje pentru a le facilita accesul cicliștilor pe drumul național și a veghea la siguranța circulației în zonă. 

După ce participanții s-au grupat după ordinea culorilor tricolorului, s-a dat startul plimbării. Au pedalat pe două, trei sau chiar patru roate cicliști de toate vârstele. Chiar dacă traseul nu a fost unul scurt foarte mulți copii au reușit să-l parcurgă pe tot. Energia emanată de grup a fost captată de cei mici care s-au automotivat văzându-i pe alții de vârsta lor că rămân ”în cursă”, astfel au ajuns să parcurgă un traseu pe care în mod normal nu ar fi avut motivația să-l parcurgă. 

Cicliștii au parcurs următorul traseu: Şcoala Apahida - Str. Republicii - Parcului - Decebal - Avram Iancu - Tudor Vladimirescu - Vlad Ţepeş - Libertăţii - Avicola - Libertăţii - Sânnicoara - 1 Mai - Şcolii - Rondo Carton - Aerodrom Cabaus- Stră. Clujului- Apahida- Republicii- Scoala-Apahida - în total 15,9 km. 

La mijlocul traseului organizatorii au făcut o pauză de aproximativ 30 de minute pentru hidratare şi odihnă, de care s-au bucurat cei mici, care au avut ocazia să admire între timp cum aterizează şi decolează avioanele de mici dimensiuni pe aerodromul ”Traian Dârjan”.

A fost o reală bucurie să vedem zeci familii întregi cu copii de 3,4 ani sau mai mari să pedaleze împreună în cadrul unui eveniment gândit să promoveze mersul pe bicicletă și un stil de viață mai sănătos. Zâmbetul de pe fețele participanților a fost cea mai frumoasă răsplată pentru eforturile de a organiza acest eveniment. Vremea a ținut cu noi și de data asta! - Sorin Bodocean organizator

 

La acest eveniment au pedalat alături de ceilalți participanți primarul comunei Apahida Grigore Fati, viceprimarul Ilinca Crăciunaș și consilierul local Viorel Nacu. E fost un eveniment fără culoare politică, chiar edilul comunei Grigore Fati accentuând acest aspect în discursul ținut la finalul evenimentului. 

Apahida.ro dorește să le mulţumească pe această cale Primăriei comunei Apahida, Poliției Rutiere Cluj, Secției 2 Poliție rurală Apahida, serviciului de Poliție locală Apahida și partenerilor Strict prest, N Telecom și SBDental. Imagini spectaculoase de la evenimentul de ieri veți putea vedea în scurt timp pe apahida.ro. De asemenea le mulțumim și voluntarilor de ocazie care ne-au ajutat să realizăm înscrierile la fața locului și să facem distribuția de tricouri! 

Vă așteptăm la ediția de anul viitor, până atunci nu uitați să folosiți bicicleta oridecâte ori aveți ocazia, mersul pe bicicletă înseamnă sănătate atât pentru dumneavoastră cât și pentru ceilalți. Folosind bicicleta reducem consum de carburanți pentru autovehiculele noastre și astfel scăpăm mediul înconjurător de poluare, în plus mișcarea este sănătate curată pentru organismul nostru!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: