Peste 160 de participanți la cea de-a IV-a ediție a ciclocrosului ”Apahida pe 2 roți”

| Scris de Sorin B. | 2019-09-29 | EVENIMENT | |

Ziua bună se cunoaște de dimineață, iar azi a fost o zi numai bună pentru pedalat. Peste 160 de persoane au participat azi la cea de-a IV-a ediției a ciclocrosului ”Apahida pe 2 roți”, eveniment organizat apahida.ro și Primăria comunei Apahida. Ciclocrosul, care este mai degrabă o plimbare cu bicicleta își propune să promoveze un stil de viață sănătos, în care mijloacele de transport alternativ cum ar fi mersul pe bicicleta au un rol important. 

Începând cu ora 9 bicicliștii au început să roiască în jurul Casei de Cultură din Apahida, locul de start și finish al ciclocrosului. Primii 90 de înscriși au primit din partea organizatorilor tricouri personalizate roșii, galbene și albastre. În jurul orei 10 participanților le-au fost prezentate câteva dintre regulile ciclocrosului, reguli de siguranță, care s-au dovedit utile și i-au protejat pe participanți de potențiale pericole. Primarul comunei Apahida, Grigore Fati prezent ca biciclist la precedentele ediții, le-a mulțumit celor prezenți pentru că au răspuns afirmativ la invitația organizatorilor și a dat startul ediției 2019 a ciclocrosului ”Apahida pe 2 roți” .

La fel ca la precedentele ediții a fost o reală plăcere să remarcăm familii întregi pedalând împreună la acest tur al comunei Apahida. Peste 30% dintre participanți au fost copii sub 14 ani, însoțiți de părinți sau de alți membrii majori ai familiei. Am avut ca de fiecare dată minibicicliști pedalând pe triciclete, întrucât viteza de rulare a fost una redusă, fiecare a putut pedala în ritm propriu. 

Traseul parcurs a fost de aproximativ 16 kilometrii, iar rezistența celor mici care au parcurs întregul traseu a fost remarcabilă. Traseul propus de organizatorii a fost următorul: Platoul Sălii de Sport- Republicii, Parcului, Decebal, Avram Iancu, Vlad Tepes, DN1C, Sens giratoriu Jucu, DN1c, Eroii Pascu, Pietroasa, Sannicora - str. 1 Mai, Scolii, Gradinarilor, Aviator Traian Darjan, DN1C, Parcului, Republicii și Platoul Sălii de Sport din Apahida.

biciclete

Participanții s-au bucurat de vremea excelentă și au profit de ocazie pentru a socializa și a cunoaște alții iubitori a mersului pe două roți din comunitatea noastră. Atmosfera a fost una prietenoasă, iar la fel a fost și atitudinea șoferilor care au întâlnit coloana de bicicliști în trafic și au avut răbdare cu ei. 

Văzând bucuria cu care au primit majoritatea bicicliștilor acțiunea de azi ne-am propus să organizăm lunar o plimbare cu bicicleta, iar cei interesați sunt invitați intre în grupul de pe Facebook ”Apahida pe 2 roti”. Click aici

Cu acest prilej dorim să le mulțumim Primăriei comunei Apahida pentru că a susținut și în acest an acest eveniment inițiat de apahida.ro, Secției 2 Poliție Rurală Apahida și Poliției locale pentru asigurarea siguranței în trafic și partenerilor SBDental, Omnia Fitness, Rombiz Apahida. 

Trei dintre participanții au primit câte un abonament gratuit la Omnia Fitness, premii oferite de partenerul nostru. 

Ne vedem anul viitor! 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: