1 Decembrie la Apahida! Ce aduce în plus centenarul ?

| Scris de Sorin Bodocean | 2018-11-25 | EVENIMENT | |

În fiecare an, la Apahida, Ziua națională a României este sărbătorită printr-un moment religios în cinstea Eroilor neamului, un ceremonial al depunerilor de coroane la monumentul Eroilor din Apahida urmat de un eveniment sportiv sau de un spectacol artistic în Casa de Cultură din localitate. 

Anul acesta Primăria Apahida nu a schimbat foarte mult rețeta deși este o sărbătoare specială întrucât România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire.  

Schimbările pregătite pentru centenar:

- unul din două steaguri montate pe străzile comunei este alb cu logo-ul centenarului 

- spectacolul de artistic se va ține în aer liber deși vremea prognozată pentru această dată nu este tocmai prielnică pentru a petrece afară câteva ore. 

- de asemenea s-au montat în comună mai multe steaguri ”gigant” cu care Primăria se mândrește pe rețelele de socializare. 

Da știm, suntem cârcotați, vor fi  invitați speciali, nume cunoscute din muzica populară, dar sunt aceleași nume care se regăsesc pe aproape toate afișele evenimentelor organizate de Primăria Apahida, am putea spune ”artiștii de casă a Primăriei” : Ovidiu Purdea Somes, Florin Dan Bota, Sorina Lăpuște,  Amlia Chiper Iurian și Mariana Morcan. Fără a diminua deloc din calitățile artistice sau valoarea acestor cântăreți consacrați care întotdeauna reușesc să facă atmosferă, credem că măcar de centenar Primăria putea găsi ceva NOU și interesant pentru publicul din Apahida. 

Din păcate din motive obiective în acest an apahida.ro nu se poate implica în organizarea cunoscutului Campionat de tenis de masă, competiție desfășurată anul cu ocazia Zilei naționale a României, însă lucrul acest nu împiedică Primăria să organizeze prin reprezentanții ei această competiție apreciată de iubitorii ping-pong-ului din Apahida. 

Programul complet al Zilei naționale din acest an:

-12:30 - Tedeum in cinstea Eroilor Neamului - Monumentul Eroilor Apahida

- Spectacol Artistic cu:Ovidiu Purdea Someș, Florin Dan Bota, Sorina Lăpuște, Raul Oltean, Amalia Chiper Iurian,  Mariana Morcan, Giulia Goia, Cecilia Șerban, Andrada Mariș, Adriana Morocoș, Antonia Jimborean, Maria Bărăian și alții.

Una peste alta este bine că se păstrează bunul obicei de a marca Ziua națională prin evenimente pregătite la nivel local, dar este păcat că  Apahida nu primește un eveniment mai special cu ocazia centenarului.  

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: