Peste 200 de jucători de tenis de masă din toată țara sunt așteptați la Apahida

| Scris de apahida.ro | 2019-11-07 | EVENIMENT | |

Cea de-a  VII-a ediție a turneului Paneth Farkaș se va desfășura în premieră la Sala de Sport din Apahida în 16 și 17 noiembrie. La competiție sunt așteptați peste 200 de jucători de tenis de masă din toată țară. Sâmbăta vor intra în scenă începătorii și avansații, iar duminică se va evolua la categoriile open și elite.

Cine a fost Paneth Farkas?

In cariera sa de jucator de tenis de masa, Paneth Farkas a castigat Cupa Romaniei (in 1935 si 1947), 9 titluri de campion national, in probele de echipe, la "dublu barbati" si "dublu mixt", precum si numeroase titluri de vicecampion la "simplu". In perioada 1934-1954, a fost selectionat, de mai multe ori, in echipa nationala. In aceasta postura, cucereste - la numai 19 ani - medalia de argint, in proba de echipe (alaturi de V. Vladone si M.V. Goldberger), la Campionatele Mondiale din 1936, de la Praga. Era prima medalie obtinuta de tenisul de masa romanesc. De numele si contributia antrenorului Farkas Paneth se leaga cucerirea a 16 titluri mondiale si 32 de titluri europene (la seniori si juniori).

In 1951, i s-a acordat titlul de Antrenor emerit. In 1936, prin Inalt Decret Regal, a fost decorat cu Medalia "Meritul Cultural" pentru Sport clasa a II-a. Federatia Internationala de Tenis de Masa i-a decernat, in 1993, cea mai inalta distinctie, "ITTF Merit Award". In anul 2000, i s-a conferit Medalia nationala "Pentru Merit" clasa a III-a.

Organizatorii anunță că deja s-au ocupat toate locurile disponibile la toate categoriile propuse pentru acest eveniment. Taxa de intrare în competiție a fost de 40 lei pentru adulți și 20 lei pentru juniori. 

Printre jucătorii  înscriși la categoriile  ”începători ” și ”avansați” se regăsesc și pasionați ai jocului cu paleta din Apahida. Iubitorii acestui sport pot participa ca spectatori la această competiție.

Cupa ”1 Decembrie” se desfășoară și în acest an

Cu această ocazie vă anunțăm că în data de 1 Decembrie, apahida.ro în parteneriat cu Primăria comunei Apahida va organiza cea de-a III-a ediție a turneului ”Cupa 1 Decembrie la tenis de masă” o competiție destinată doar iubitorilor tenisului de masă din comună. La această competiție înscrierea este gratuită. Pentru înscrieri la Cupa 1 Decembrie la tenis de masă sunați la numărul 0741175358 .

Urmează așadar o perioadă în care pasionații ping-pongului din comună au  multă activitate.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: