Ultimele detalii despre Untold Festival. Tot ce trebuie să știți.

| Scris de Ștefan-Cătălin Văcar | 2015-07-27 | EVENIMENT | |

Luni, 27 iulie a avut loc ultima conferință de presă dinaintea Untold Festival la care au fost comunicate ultimele detalii organizatorice. La conferință au fost prezenți alături de organizatori și Primarul Municipiului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc, Președintele Federației Share, dl. Vlad Pop, dar și reprezentanți ai autorităților locale (Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, etc.) și ai partenerilor.

Organizatorii au declarat că locațiile principale ale festivalului vor fi Cluj Arena, Sala Polivalentă dar și o parte din Parcul Central, iar accesul se va face pe două căi principale de acces: prima prin aleea din Parcul Central, cu intrare dinspre Opera Maghiară și a doua pe strada George Coșbuc, de la intersecția cu str. Cardinal Iuliu Hossu. Totodată, va exista o intrare specială pentru V.I.P. și pentru persoanele cu dizabilități, prin strada Uzinei Electrice. (vezi harta atașată articolului)

De asemenea, vor exista și anumite restricții pentru trafic, începând din data de 29 iulie, seara și până în 3 august la ora 8. Zonele restricționate vor fi: strada George Coșbuc, o porțiune din strada Splaiul Independenței (care va reprezenta principala cale de ieșire în situații de urgență), dar și 2/3 din Parcul Central.

Transportul în comun va avea și el un regim special. Datorită restricțiilor din trafic, tramvaiele vor avea program restrâns joi și vineri (de la 5 la 18, respectiv 17) și nu vor circula deloc sâmbătă și duminică. Acestea vor fi înlocuite de autobuze. Primarul Emil Boc a declarat că 7 linii de transport în comun vor circula 24 de ore din 24 pe tot parcursul festivalului, din 15 în 15 minute până la ora 3 dimineața și din 10 în 10 minute câteva ore după. Liniile care vor avea acest program sunt: 6, 25, 46, 30, 36 (transport Parking Oser - Zona de Festival)  si M21 (Florești). Vă  puteți face un abonament pentru o săptămână la prețul de 41 de lei, unul valabil două zile la 20 de lei, iar un abonament pe o zi la 12 lei. Un bilet de noapte valabil o călătorie va costa 3 lei și va putea fi achiziționat de la ghișeele CTP (care vor avea program prelungit), dar și de la conducătorul auto sau prin SMS (serviciul nu funcționează în roaming).

Cetățenii sunt sfătuiți să evite zona centrală a orașului și să se îndrepre spre zonele de parking. Peste 6000 de locuri de parcare au fost pregătite pentru Untold Festival în următoarele zone: Cora/Sun, Expo Transilvania (cel mai potrivit pentru apahideni), Oser și Palocsay. De asemenea, se vor putea utiliza și parkingurile Leul și Mărăști.

Toate autoritățile locale sunt pregătite pentru "Cel mai mare eveniment din istoria Clujului", după cum l-a numit primarul Emil Boc. Poliția Locală a pus la dispoziție toate resursele sale umane. IPJ va mobiliza 400 de polițiști pe zi în stradă pentru a asigura liniștea și ordinea în oraș dar și buna circulație. Vor fi mobilizați zilnic peste 200 de jandarmi, cu posibilitate de suplimentare. ISU pune la dispoziție între 100 și 120 de angajați UPU și SMURD și va organiza un Spital de Campanie între Sala Polivalentă și Cluj Arena. Se vor organiza și două puncte de informare în zona Parcului Central, la Cluj Arena și la Casino. Astfel s-au luat toate măsurile necesare bunei desfășurări a acestui festival.

Boc si-a cerut scuze clujenilor pentru disconfortul creat, le-a mulțumit anticipat pentru înțelegere și i-a asigurat că Clujul va avea de câștigat de pe urma acestui mare eveniment.

Pentru Scena Principală, organizatorii au ales dintre 11 variante de proiecte, "ceva deosebit care reprezintă cultura românească". Aceasta va avea 18 metri înălțime și 80 de metri lățime, 130 de difuzoare și 500 de becuri/lumini, care vor fi susținute de două generatoare a câte 1000 de kW. Echipa de producție pentru această scenă vine din Olanda și s-a ocupat de producția unor festivaluri de foarte mare amploare.

Sistemul de plată, pus la dispoziție de Banca Transilvania presupune un card de plată fără contact care va putea fi încărcat și folosit pe toată perioada festivalului. De asemenea, vor fi și carduri preîncărcate cu 50 sau 100 de lei.

Cifrele "Primului Festival major din România", după cum îl numea Bogdan Buta, Directorul General al Untold Festival, sunt următoarele:

  • 400.000 de Euro finanțare de la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, iar acești bani reprezintă doar 10% din bugetul total al festivalului.
  • 8 scene + 3 DJ-spoturi.
  • peste 50.000 de spectatori pe zi doar la scena principală (estimat după numărul de bilete).
  • 18 tone de gheață.
  • peste 300 de metri liniari de baruri cu 5 persoane la fiecare 3 m de bar pentru servire.
  • sute de camioane pentru logistică
  • peste 5000 de stewarzi responsabili cu ordinea
  • peste 1000 de voluntari
  • 52 de puncte de încărcare a cardurilor și peste 400 de terminale în punctele de încasare

După cum declara Vlad Pop, președintele Federației Share, peste 90% din staff-ul Untold Festival este format din tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani.

Ursus este partenerul principal al evenimentului. Există 280 de puncte de servire a berii, iar prețurile sunt de 6 lei pentru o bere la draft și 7 lei pentru una la doză.

Toate locurile de cazare exceptând apartamentele private sunt ocupate pe o rază de 40 km, iar vizitatorii mai au la dispoziție locuri doar în zona de camping a festivalului.

Biletele la festival vor putea fi schimbate în brățări de acces începând de miercuri, 29 iulie.

În concluzie, totul este pregătit pentru cel mai mare eveniment din istoria Clujului, un eveniment asumat de toate autoritățile locale, după cum spunea Bogdan Buta. În trei zile va incepe o poveste, sperăm una de neuitat. O poveste care va avea un impact uriaș asupra orașului Cluj-Napoca, a comunelor din jurul său și a locuitorilor acestora, din punct de vedere turistic, economic și nu numai. Sperăm să vedem un festival reușit, care să aducă numai beneficii comunității.

Mai multe informații despre Untold Festival găsiți online pe untoldfestival.com dar și prin intermediul aplicației oficiale disponibile pentru iOS și Android.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: