VIDEO: Florin Bota și-a lansat primul album la Casa de cultură din Apahida!

| Scris de Sorin Bodocean | 2018-04-16 | EVENIMENT | |

Îndrăgitul interpret de muzică populară Florin Bota  și-a lansat ieri primul album intitulat ”La Hodin la târg de țară” în cadrul unui spectacol folcloric regal cu mulți invitați și cu o audiență numeroasă. 

S-a născut și a copilărit în Mănăstireni, județul Cluj, a părăsit satul după ce a terminat școala generală, dar o parte din el a rămas tot acolo. Deși timpul este scurt și ajunge mai rar în satul natal, el știe că acolo este acasă. Poartă cu mândrie numele comunei și zonei de unde vine, în cântecele sale, iar de fiecare dată când urcă pe scenă spectatorii îl aplaudă neîncetat. Emoția transmisă de artist în timpul spectacolelor este este imensă, la fel este și dragostea lui pentru tradiție și folclor. 

Florin Bota a ales totuși că lansarea albumului să o facă la Apahida. Florin Bota a fost cel care a pus bazele ansamblului de datini și tradiții ”Someșul” care ulterior a devenit Ansamblul de dansuri populare Someșul Apahida, în perioada în care activa ca profesor de muzică. De altfel pentru contribuția avută la dezvoltarea ramurii folclorice locale artistul a fost premiat ieri cu  Diploma de ”Excelență” oferită din partea Consiliului local Apahida și a Primăriei Apahida, de către primarul Grigore Fati. Florin Bota este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară care locuiește în comuna Apahida.

Spectacolul folcloric de ieri l-a avut în centrul atenției, după cum era firesc pe Florin Bota care a încântat din nou publicul numeros prezent  cu melodiile sale. Alături de el au urcat pe scenă numeroși colegi de breaslă, nume importante ale folclorului transilvănean, precum: Amalia și Andrada Codorean, Ciprian Picovici, Maria Morcan, Raul Oltean, Radu Lazăr, Mihaela Greg, Daniela Crișan, Ioan Cristian Țăran, Sorin Lăpuște, Adrian Socaciu, Alina Ceuca și alții. 

După interpretarea melodiei care dă numele noului său album ”La Hodin la târg de țară”, artistul a fost îndelung aplaudat. Cântecul, unul foarte melodios și care emană bucurie îl puteți asculta aici:

Publicul prezent a putut achiziția albumul ”La Hodin la Târg de Țară” la prețul de 30 lei/bucata, de la standul amenajat la locul evenimentului. Întregul spectacolul a fost înregistrat de Televiziunea Română și va fi redat peste câteva zile pe micul ecran. 

Aici puteți vedea o galerie foto cu imagini surprinse la evenimentul de ieri!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: