Ziua seniorilor la Apahida! Peste 100 de vârstnici ”tineri” s-au întâlnit la Casa de Cultură

| Scris de apahida.ro | 2019-10-01 | EVENIMENT | |

Asociația pensionarilor din Apahida a organizat un eveniment cu ocazia Zilei Seniorilor, la Casa de Cultură din Apahida. Invitațiilor le-a fost pregătită o masă îmbelșugată și un spectacol folcloric cu Aurel Șuteu cunoscutul interpret de muzică populară. 

Cei peste 100 de invitați prezenți la eveniment au fost întâmpinați de președintele Asociației pensionarilor din Apahida, domnul Nicolae Cenan și de vicepreședintele Vasile Mocanu. La eveniment au participat și președintele Asociației Județene a Pensionarilor Ioan Constantinescu, primarul comunei Apahida Grigore Fati, secretarul comunei Alexandru David și consilierul local Viorel Nacu.

Președintele Asociației pensionarilor clujeni, Ioan Constantinescu a dat citire unei scrisori din partea Guvernului României și a oferit conducerii aproximativ 40 de invitații la Ziua Seniorilor Clujeni, eveniment ce va avea loc la Hotel Napoca în 18 Octombrie, invitații pentru membrii filialei locale a pensionarilor, care vor fi repartizate de către conducerea asociației. 

grigore fati

Edilul comunei Grigore Fati a ținut un scurt discurs și a vorbit de importanța seniorilor în viața societății, dar și despre nevoia de unitate într-o perioadă în care societatea e dezbinată pe diferite criterii. Grigore Fati a declarat că este la rândul său un pensionar ”tânăr și activ” la fel cum sunt foarte mulți pensionari care au diferite slujbe și care susțin încă economia țării.

nicolae cenan

Nicolae Cenan noul președinte al Asociației pensionarilor din Apahida a ținut să le ureze la mulți ani tuturor participanților cu ocazia Zilei Seniorilor și i-a asigurat pe cei prezenți că va încerca să consolideze asociația locală, organizând periodic astfel de întâlniri și implicându-i mai mult pe seniori în activitățile comunității. 

sorin tranca

Preotul Sorin Trâncă a vorbit despre importanța ”perilor albi” în comunitate, un rol esențial pe care chiar Biblia în scoate în evidență în paginile sale. Înțelepciunea vârstnicilor se poate dovedi o adevărată comoară în societățile în care acesția sunt implicați în viața comunității. 

A fost o adevărată sărbătoare, iar pe fețele vârstnicilor brăzate de riduri s-au putut citi zâmbete de bucurie, bucuria de a fi împreună și de a avea posibilitatea de a socializa și a petrece timp cu prieteni, vecini, consăteni, de aceeași vârstă. Felicitări organizatorilor pentru frumoasa surpriză făcută seniorilor din Apahida.

aurelpensionari

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: