Peste 300 de persoane au participat la acțiunea de împădurire desfășurată la Dezmir

| Scris de apahida.ro | 2018-04-14 | EVENIMENT | |

Vremea excelentă de afară i-a motivat pe voluntari să ia parte în număr mare la acțiunea de împădurire organizată de Primăria Apahida în colaborare cu Asociația Creștem Împreună. După calculele noastre aproape jumătate dintre cei aproximativ 300 de participanți au fost locuitori ai comunei Apahida. Liceul Tehnologic ”Ștefan Pascu” a fost reprezentat atât de cadre didactice, cât și cei peste 30 de elevi care au plantat alături de cei mari până la finalul campaniei. 

Peste 300 de voluntari au participat la eveniment!

Voluntarii au ajuns la locație în jurul orei 9:30, aici organizatorii au ținut un scurt discurs despre acțiunea desfășurată și bineînţeles un mic ghid de plantare care i-a ajutat pe cei care au participat pentru prima dată la o astfel de acțiune să se familiarizeze cu procedura de plantare care trebuie respectată pentru a putea spera la o rată bună de prindere a vlăstarilor. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati le-a mulțumit celor de la Asociația co organizatoare pentru inițiativă, dar și numeroșilor voluntari prezenți pentru implicare. Cot la cot cu restul voluntarilor primarul a plantat arbori, dar în același timp s-a ocupat și de primirea invitaților. La acțiune au participat și prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Chereches, dar și directorul Direcției Sanitar Veterinare Cluj Ioan Oleleu.

Grigore Fati , Primarul comunei Apahida a plantat alături de ceilalți voluntari

Acțiunea de plantare efectivă s-a desfășurat între ora 10 și ora 13, numeroșii participanții reușind să sădească toți vlăstarii pregătiți. Solul afânat a facilitat săparea gropilor, lucru care a determinat finalizarea mai rapidă a acțiunii. 

La final toți cei prezenți au fost invitați să guste un gulaș gustos oferit de către MOLDOVAN Carmangerie Sânnicoara, societate care a dorit să sprijine astfel evenimentul de azi. 

”Bucurie” este cuvântul care poate caracteriza cel mai bine atmosfera emanată în jurul acestui eveniment. Participanții în general persoane cu vârsta sub 40 de ani au lucrat cu entuziasm, fiind conştienţi de beneficiile care le poate avea munca depusă azi. A fost îmbucurător să vezi părinți cu copii de 3-4 ani care plantau fericiți  o pădure de care se vor putea bucura peste 20-30 ani. 

Trebuie să remarcăm că printre participanți s-au regăsit mulți angajați ai Primăriei Apahida, primarul Grigore Fati, viceprimarul Ilinca Crăciunaș, consilierii locali Florin Buhățel și Ștefan Csabai din partea PSD. Din păcate din nou PNL Apahida a avut un singur reprezentant , pe consilierul local Tudor Oros, ceilalți fiind preocupaţi cu alte activități. 

Tudor Oros singurul liberal prezent la acțiunea de plantare

Felicitări organizatorilor și celor care au sprijinit această acțiune! De asemenea, numeroșii voluntari prezenți merită toate laudele noastre pentru că și-au sacrificat o parte din timpul lor liber, pe care îl puteau folosi pentru a se destinde sau a întreprinde alte acțiuni în folos personal și au decis să planteze pentru binele comunității. 

Puteți vizualiza mai multe fotografii de la eveniment aici!

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: