Zilele comunei Apahida 2019 s-au încheiat cu o zi plină de folclor și de voie bună

| Scris de apahida.ro | 2019-08-19 | EVENIMENT | |

Cea de-a doua zi a Zilelor comunei Apahida (ZCA) 2019 a fost dedicată muzicii populare. Începând cu ora 15 sute de apahideni s-au adunat în centrul localității să asculte muzica tradițională românească cântată de diferiți interpreți locali și să-i vadă pe fiii satului, membrii ansamblului folcloric Someșul Apahida, cum joacă diverse jocuri populare. 

somesul

Spre deosebire de anii precedenți de această dată pe scena ZCA nu au mai urcat politicieni, nici locali, nici județeni, deși și-au făcut simțită prezența în rândurile celor prezenți. Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a fost singurul care a urcat pe scenă pentru a înmâna premiile câștigătorilor turneului de tenis Apahida Open organizat de apahida.ro cu sprijinul Primăriei comunei Apahida. 

apahida open castigatori

Ca în fiecare an și de această dată angajații Primăriei s-au mobilizat încă de dimineață pentru a găti pentru o cauză nobilă. Au fost vândute sute de porții de balmoș și gulaș, iar banii strânși în urma acestei acțiuni au fost donați către două fetițe cu grad ridicat de handicat, aproximativ 2600 lei pentru fiecare (conform surselor noastre). Merită felicitați încă o dată toți cei care au fot implicați în această acțiune. 

Rând pe rând pe scena ZCA 2019 au urcat artiști precum: Ciprian Picovici, Ioana Breda Morar, Nicu Novac, Ionuț Langa, Adriana Morocoș și binențeles Claudia și Florin Ioraș (Generalul). Ultimii doi au reprezentat capul de afiș a zilei de duminică și au susținut un spectacol de aproximativ două ore. 

zca 2019

Târziu în noapte s-a tras cortina peste cea de-a VIII-a ediție a Zilelor comunei Apahida. A fost o ediție la care prezența a fost mai puțin numeroasă față de edițiile precedente,cu toate acestea cei care au participat s-au simțit bine și s-au bucurat de cel mai așteptat eveniment anual (mai multe detalii intr-un editorial urmator). 

Încet, încet toți artiștii de top ajung să cânte pe scena comunei Apahida, oare cine va cânta la viitoarea ediție?

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: