Ziua nationala a Romaniei la Apahida, prima fara vin fiert si fara cozonac
In fiecare an Primaria Apahida organizeaza cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei o ceremonie in fata monumentului Eroilor neamului din centrul comunei Apahida, pentru a marca si la nivel local cea mai importanta zi din istoria Romaniei Mari, Marea Unire infaptuita la Alba Iulia in 1918.
Si astazi pe platoul Casei de cultura s-au adunat aproximativ aproximativ o suta de persoane pentru a-si arata reconostinta pentru jertfele Eroilor neamului, care prin fapte de vitejie au pus umărul la realizarea Romaniei de azi.
Ca în fiecare an, un sobor de preoți, compus din preoți ortodocși care slujesc pe raza comunei noastre au oficiat o slujbă de pomenire a Eroilor neamului, acompaniați de corul Bisericii ortodoxe din Apahida.
Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a tinut un scurs discurs in care a vorbit despre timpurile critice prin care trece omenirea pe intreg mapamondul, si a facut apel la unitate in societatea romaneasca, care este si ea dezbinata pe diferite criterii, incepand de la preferinte politice, religioase, dar si de alta natura. Fati a solicitat celor prezenti, dar si celorlalti locuitori ai comunei Apahida sa fie un exemplu de unitate, pentru restul comunitatilor. Intregul discurs al primarului Fati il puteti urmari pe pagina noastra de TikTok (click aici).
Dupa discursul edilului, s-a trecut la ceremonia depunerilor de coroane la monomentul Eroilor. Au fost depuse coroane din partea Bisericii Ortodoxe din Apahida, Bisericii Greco-catolice din comuna, din partea Primariei si Consiliului local, din partea Partidului Social Democrat, din partea Partidului National Liberal, din partea Organizatiei Femeilor Social Democrate Apahida, din partea Organizatiei Femeilor Liberale si din partea Organizatiei PNL Tineret. Cea mai insemnata prezenta la depunerea coroanelor de flori a avut-o Asociatia Pensionarilor din Apahida. O surpriza neplacuta a fost absenta totala a reprezentantilor USR cel de-al treilea partid care da consilieri locali in Apahida, o absenta pe care o vom analiza intr-un alt articol.
Festivitatea din acest an a fost de departe cea mai sumbra din ultimii ani, decorul a fost unul straniu, Caminul cultural inconjurat de moloz si materiale de constructii, cladirea postei fara acoperis, nici vremea nu a tinut cu cei prezenti, fiind o vreme rece si posomorata.
Mai mult decat atat organizatorii au fost extrem de comozi, incat nici celebrul pahar devin fiert si cozonacul de socializare de la finalul evenimentului nu a mai fost servit, fiind gasita ca de obicei o scuza, ”caminul in renovare”.
Una peste alta merita felicitati toti cei care si-au rapit o ora din timpul lor pentru a fi prezenti la evenimentul organizat azi, in semn de recunostinta pentru cei care au luptat pentru infaptuirea celui mai mare ideal romanesc, Unirea.