Alianța USR-PLUS propune pentru funcția de primar un specialist în fonduri europene, Maria Rodilă

| Scris de Apahida.ro | 2020-07-01 | POLITIC | |

Cine este Maria Rodilă ?

Sunt o femeie care a crezut mereu în onestitatea relațiillor între oameni, în munca cinstită, modestie și bun simț, valori pe care încerc să le imprim și fetelor mele. Ca și pregătire sunt absolventă a Facultății de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, anul 2004. Mi-am început cariera ca inginer la SC TIM SA, apoi o perioadă la ACI SA Cluj. Managementul proiectelor de construcții l-am învățat în cadrul firmei româno-britanice PCMG Northbdrige LDT. Aici mi-am găsit vocația și direcția viitoare a carierei profesionale. Din 2009 ofer consultanța tehnică de specialitate pe proiectele cu finanțări europene beneficiarii fiind autoritățile publice în general, dar au fost și câteva proiecte pentru beneficiari privați. În mod evident sumele alocate de Comisia Europeană sunt mai consistente pentru sectorul public. Am fost Coordonator tehnic pentru proiectele Primăriei Cluj-Napoca.

Câteva proiecte de referință ar fi: Restaurarea ansamblului monument istoric Parc Central Simion Bărnuțiu și clădire Cazino, Cluj-Napoca - POR 2007-2013 Axa 1.1 - 40.054.576 lei,

Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative - POR 2007-2013 - axa 1.1 - 68.389.300 lei,

Extinderea și modernizarea sistemului de transport public in comun, în zona Metropolitană Cluj – POR 2007-20013 - axa 1.1 - 39.967.065 lei,

Modernizarea și echiparea ambulatorului de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în vederea îmbunătăţirii calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală - POR -axa 3.1,

Educaţie la standarde europene în învăţământul preuniversitar din Cluj-Napoca – Reabilitare, modernizare, extindere, mansardare/etajare Liceul Teorectic „Mihai Eminescu”, Liceul teoretic „Avram Iancu”, Scoala generala clasele I-VIII „Ioan Agârbiceanu” - POR axa 3.

Centru social pentru persoane vârsnice, Cluj-Napoca - POR - axa 1.1 - 8 mil euro .

Din 2017 coordonez proiecte de infrastructură mare, POIM-urile cum le spunem noi. Beneficiarii sunt autoritățile publice centrale, respectiv Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor. Sunt proiecte a căror valoare se apropie de 50 mil. de euro și care sper că vor fi aprobate de Comisia Europeană până la finalul anului curent.

 

Ce v-a determinat să intrați în politică ?

Am înteles că fără implicarea activă a fiecăruia dintre noi lucrurile nu se vor schimba. A te plânge că nu ai drumuri asfaltate, educație de calitate, apă și canalizare fără a face ceva, nu este suficient. Am simțit că este momentul și pot construi și în acest domeniu ceva durabil.

De ce USR-PLUS?

USR-PLUS mă reprezintă și simt că pot completa portofoliul cu setul meu personal de valori. Pentru că promovează meritocrația, egalitatea de șanse, democrația, pentru că luptă activ cu corupția sistemică din sănătate, educație, din administratia publică.

Ce v-ați dori să schimbați în Apahida?

Fiind inginer de formație, sunt o fire organizată. Asta aș vrea să aduc în Apahida: o strategie puternică și bine structurată pe termen mediu în primul rând și apoi și pe termen lung. Sunt o mulțime de probleme de moment care fiind rezolvate “din mers ”dau senzația de “cârpeală”. In anul 2020 pentru o comună aflată la 15 km de Cluj-Napoca, infrastructura de utilități și drumuri nu ar mai trebui să fie un subiect principal, dar este. Cred că teme precum: digitalizarea, calitatea vieții, creșterea calității învățământului ar fi subiecte mai potrivite. Sunt o grămadă de fonduri europene de care pot beneficia autorităților locale și care pot crește calitatea vieții cetățenilor.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: