S-a întors în Consiliu local dupa mai bine de 2 ani

| Scris de apahida.ro | 2020-03-31 | POLITIC | |

Cel mai longeviv consilier local revine in forum decizional după ce  timp de doi ani de zi si-a cautat dreptatea pe bancile tribunalului. 

Vălean Răchișan președintele consiliului de administrație a G 500 și unul dintre cei mai longevivi consilieri locali a fost repus în funcție de către Prefect și a participat săptămâna trecută la ședința de Consiliu local după o absență de aproximativ 2 ani de zile. 

Reamintim contextul în care Vălean Răchișan și-a pierdut pentru o perioadă calitatea de consilier local. În 2016 după ce liberalii au suferit un eșec răsunător la alegerile locale, președintele partidului Călin Păcurar a propus exluderea celor doi seniori ai partidului Vălean Răchișan și Fabian Alexandru fiind acuzați printre altele de neimplicare în campania electorală. 

După excluderea lor, cei doi s-au adresat instanței, acuzând că modalitatea de excludere și motivele invocate nu sunt legale, iar instanța le-a dat pe rând dreptate. Fabian Alexandru Consilierul din Dezmir s-a întors în consiliu local anul trecut, iar Vălean Răchișan în această lună. Pe lângă victoria de moral obținută, ei își vor primi renumerația retroactiv pe perioada în care au lipsit din Consiliu local. 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: