Maria Rodilă și echipa USR PLUS aduc schimbarea în Apahida

| Scris de apahida.ro | 2020-08-27 | POLITIC | |

Programul de guvernare locală realizat de către echipa USR PLUS sub coordonarea Mariei RODILĂ, la nivelul Comunei Apahida este structurat pe teme specifice într-o abordare pe termen mediu și lung și constă în:

1.Infrastructura de acces și utilități: drumuri, poduri, trotuare, rigole, canalizare funcțională la nivelul comunei, extinderea și modernizarea sistemului de transport în comun și ticketing.

2. Infrastructura de învățământ preșcolar (creșe, grădinițe) și școlar (clasele 0-8), precum și o structură nouă pentru activități recreativ-educative în regim after-school (spații dedicate pentru efectuarea diverselor activități extrașcolare).

3. Program pentru prevenirea abandonului școlar, la nivel de comună.

4. Structura de sănătate: Centru de permanentă.

5. Stație de pompieri, în Apahida 

6. Sprijinirea producătorilor locali în realizarea de culturi tradiționale și realizarea unui spațiu adecvat și accesibil de desfacere al produselor.

7. Planificarea zonelor de agrement în fiecare localitate:

Apahida: înverzirea marginilor drumurilor din localitate, amenajarea parcului din centru, amenajarea și reîmprospătarea locurilor de joacă pentru copii, amenajarea malurilor Someșului pentru biciclete, plimbări, zone împădurite;

Dezmir: realizarea unui parc pentru toate vârstele, locuri de joacă adecvate grupelor de vârstă;

Sânnicoară: realizarea unui parc pentru toate vârstele pe malul Someșului;

Câmpenești: amenajarea complexă a  zonei lacurilor prin crearea de noi funcțiuni: agrement (pescuit sportiv, trasee pietonale, turnuri de observație ornitologică, zone de relaxare), valorificarea și protejarea biodiversității locale (parteneriate cu universități și școli în vederea studierii și prezervării ecosistemelor locale), trasee de biciclete și plimbări;

Pata: valorificarea zonei de apă sărată cu o bază de tratament și agrement, amenajarea terenului de fotbal cu structuri de vestiar adecvate;

Bodrog: amenajarea unor trasee de agrement cu bicicleta sau ATV;

Sub Coastă: Amenajare de spațiu verde pentru toate vârstele;

Corpadea: amenajarea parcului pentru copii, amenajarea terenului de sport.

8. Administrație locală profesionistă (funcţionari care îndrumă cetățenii, departament specializat și dedicat accesării de fonduri europene, digitalizarea administrației, ghișeu unic de informare online și offline, bugetare participativă). Un alt aspect pe care îl considerăm prioritar este consultarea permanentă cu actorii interesați în dezvoltarea comunei: APAHIDENII, urbaniști, instituțiile publice locale, antreprenori, producători locali, dezvoltatori, investitori, ONG-uri.

9. Revitalizarea terenurilor degradate, împădurirea și stabilizarea zonelor cu risc de alunecare a terenului, ecologizări (Apahida, Pata-Bodrog, Dezmir), punerea în valoare și protejarea biodiversității din zona lacurilor din Câmpeneşti.

Echipa USR PLUS este formată din oameni deciși să transforme comuna Apahida într-un loc smart, atractiv și variat pentru familiile tinere, confortabil și sănătos pentru seniori, un mediu sigur pentru toți locuitorii.

Membrii echipei sunt: Ianos Kovacs, Daniel Aldea, Adrian Grigoruț, Dan Bob, Corina Pastor,Andrei Ratoni, Daniel Fodor, Adrian Popescu, Bogdan Ionuț Pintea, Dan Ovidiu Mureșan, Eugen Pop și Sebastian Pop. 

Împreună dorim să creștem calitatea vieții, dorim să asfaltăm drumurile, să remediem problemele de canalizare și alimentare cu apă, să realizăm spații dedicate desfacerii produselor agricole locale, să construim creșe, grădinițe, centre de activități și sport pentru copii și nu în ultimul rând sa conlucrăm cu Dumneavoastră, cetățeni ai comunei noastre. 

Sunt posibile toate acestea și voi prin votul vostru le puteți transforma în realitate! Alegeți pentru viitor! Alegeți pentru o comună europeană!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: