Primarul Fati îngrijorat că alegerile locale ar putea avea loc în iunie cu cele europalamentare

| Scris de apahida.ro | 2024-02-10 | POLITIC | |

Invitat în emisiunea Ziua Live moderată de sânnicoreanul Carol Vlad, edilul comunei Apahida a fost întrebat cine crede că este avantajat de comasarea alegerilor, în contextul în care alianța de guvernare PSD+PNL ia în calcul cuplarea celor patru tipuri de alegeri ce vor avea loc anul ăsta, fiind propusă o singură dată pentru alegerile europarlamentare şi locale în luna iunie și o singură dată pentru alegeri în toamna la turul doi pentru prezidenţiale şi la alegerile parlamentare. 

Edilul susţine că singurul câştigător ar fi alegătorul care nu ar fi nevoit să meargă de mai multe ori la urne şi în plus s-ar economisi sume importante de la buget. Edilul a evitat să răspundă la întrebarea moderatorului, care aştepta un răspuns despre câştigătorul din punct de vedere politic, dar acesta a insistat, iar primarul Fati a spus în cele din urmă ce crede despre comasare.

Deşi este preşedintele PSD Apahida, Grigore Fati  pune sub semnul întrebării decizia guvernanţilor considerând că cele două partide PSD şi PNL nu ar fi avantajate de mutare alegerilor locale în iunie.Dacă se va respecta calendarul iunie locale+europarlamentare și septembrie parlamentare+prezidenţiale, primarul susţine că cele două partide mai mici AUR şi USR ar fi avantajate, întrucât este de aşteptat ca ele să reuşească să câştige o parte din primăriile din România, iar la parlamentare viitorii primarii vor putea mobiliza mai mulţi votanţi pentru AUR şi USR.

Primarul Fati crede că o soluţie mai bună ar fi fost cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare în septembrie. 

Îngrijorarea primarului nu e legată doar de posibilul scor mai mic al PSD-ului la parlamentare, dar mai ales de proiectele locale care multe dintre ele nu se vor putea finaliza până în iunie, iar una dintre strategiile aleșilor locali în general este finalizarea proiectelor importante în preajma alegerilor locale. 

În Apahida sunt câteva proiecte în curs de derulare precum proiectul de modernizare străzi(asfaltări), sau modernizarea parcului central, despre care am scris recent, iar unul dintre proiectele care ar trebui să înceapă până în iunie va produce cel mai mare disconfort locuitorilor, modernizarea tramei stradale. 

Grigore Fati este primarul comunei Apahida din 2012 fiind la finalul celui de-al treilea mandat şi va fi cel mai probabil candidatul PSD la alegerile locale care vor avea loc iunie sau septembrie. 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: