Propunerile USR PLUS pentru dezvoltarea Apahidei - Dezvoltarea urbanistică, utilitățile și noi investiții

| Scris de USRPLUS CLUJ | 2020-12-03 | POLITIC | |

Cristian Bordei - candidatul USR PLUS pentru Senatul României - “planul pentru Apahida se axează pe eficientizarea traficului rutier și extinderea infrastructurii de utilități.”

 

Dezvoltarea urbanistică este în topul priorităților USR PLUS pentru Apahida - avem nevoie de un plan bine pus la punct pentru dezvoltarea localității și pentru a preveni posibile probleme sau pentru a le rezolva pe cele deja existente. Decongestionarea traficului la orele de vârf este printre obiectivele asumate de Alianță pentru Apahida, mai ales că ea se află pe axa cea mai aglomerată (Cluj-Napoca - Dej - Satu Mare - Bistrița). În ritmul acesta problemele nu pot decât să se agraveze; DN16, drumul național ce străbate Sannicoara și Apahida are doar două benzi și și-a arătat deja limitele. Dezvoltarea transportului în comun este una din măsurile care vor duce la decongestionarea traficului, mai ales la orele de vârf când traficul se îngreunează semnificativ dat fiind faptul că pe raza localității sunt foarte mulți locuitori care lucrează în Cluj-Napoca. Este frustrant să pierzi în medie 3 ore pe zi numai pentru ieșirea și intrarea în localitate, iar măsurile USR PLUS vizează reducerea timpului pierdut în acest fel de către locuitorii Apahidei. 

 

Utilitățile lasă de dorit - sistemul de canalizare menajeră are zone extinse unde nu funcționează, iar cu timpul asta poate duce și la îmbolnăvirea populației prin otrăvirea pânzei freatice. Rețeaua electrică suferă și ea  - sunt întreruperi tot mai dese ale alimentării cu energie electrică, și variații mari de tensiune ceea ce duce la defectarea aparatelor electrice. Extinderea și modernizarea infrastructurii de utilități este critică pentru dezvoltarea Apahidei - spre exemplu, școala online a fost afectată în această perioadă de aceste dese întreruperi ale alimentării cu energie electrică. 

 

Pentru rezolvarea acestor probleme Apahida poate beneficia de măsurile propuse în cadrul programului de guvernare al USR PLUS care vizează reluarea masivă a investițiilor în infrastructura critică și eficientizarea modului de alocare a resurselor pentru administratia publica locala. La fel în zona infrastructurii medicale care este deficitară în zona oraselor mici și rurala programul USR PLUS prevede construirea unor centre comunitare și asigurarea dotării minime a cabinetelor medicilor de familii care ar rezolva foarte multe din problemele actuale - stresul pe sistemul medical din urban este diminuat, strategia axată pe prevenție ar scădea și nevoia intervențiilor de urgență și mai ales ar crește calitatea vieții de care cetățenii care locuiesc în afara marilor orașe au atâta nevoie. 

 

       În 6 decembrie votează USR PLUS, partidul viitorului și al rezultatelor. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: