Se clatină PSD-ul la Apahida! Al doilea nume important pe picior de plecare din partid

| Scris de apahida.ro | 2024-04-12 | POLITIC | |

Cu fiecare zi ce trece, probabilitatea ca Grigore Fati să câștige al patrulea mandat la Apahida scade. Conflictul din cadrul PSD Apahida a devenit din ce în ce mai evident începând cu luna aprilie, chiar dacă primarul a încercat să gestioneze problemele interne ale partidului în mod discret.

Principala sursă de discordie a fost lista pentru Consiliul Local în vederea alegerilor locale din 9 iunie. În prima etapă a alegerilor interne, dintre noii membri aduși în partid, doar Ioana Suciu a obținut un loc eligibil. Ceilalți membri noi, inclusiv Tudor Oros venit de la Pro România, au fost plasați pe locuri semi-eligibile sau chiar neeligibile.

Tudor Oros și-a exprimat nemulțumirea cu privire la locul 9 obținut în urma votului intern și i-a comunicat primarului Fati că ia în considerare posibilitatea de a se alătura partidului AUR și de a candida pentru funcția de primar din partea acestei noi formațiuni politice.

Fati nu a dorit să-l piardă pe Oros, considerând că acesta aduce plus valoare partidului, așa că a decis să-și impună lista proprie în fața partidului, retrăgându-l pe cel mai vechi membru PSD, pe Vasile Frătean, și plasându-l pe un loc semi-eligibil.

În urma deciziei primarului, Vasile Frătean, profund dezamăgit, a organizat o întâlnire cu alți membri ai partidului și a încercat să-i convingă că lista partidului ar trebui să fie realizată prin vot și nu dictată de președinte. Această acțiune de rebeliune l-a costat pe Frătean poziția pe lista partidului, iar primarul a convocat o ședință pentru a vota excluderea sa din partid. Aflat în cunoștință de cauză cu privire la intențiile colegilor săi, Frătean a decis să se retragă de pe lista PSD, dar să rămână membru al partidului.

Încă o voce împotriva listei impuse a fost exprimată de Ilinca Crăciunaș, fostul viceprimar al comunei Apahida, care a fost sancționată de Fati prin plasarea sa pe locul 7, un loc semi-eligibil pentru PSD Apahida. Primarul a dorit să-și ”arate mușchii” în partid și a reușit să-și facă praf echipa !

În momentul în care părea că situația s-a mai calmat, a venit o veste neașteptată: Ilinca Crăciunaș intenționează să părăsească partidul și să candideze ca independentă.

Primarul și sfătuitorii săi au primit șah de la oamenii fideli ai partidului, și dacă nu se trezesc pot primi șah mat la alegerile din 9 iunie!

Există încă posibilitatea de reconciliere între cele două tabere, însă acest lucru ar implica recunoașterea greșelii de către Fati (lucru considerat aproape imposibil) și acordarea unui loc meritat fostului viceprimar în primele trei poziții. Pentru a face acest lucru, ar trebui să renunțe la unul dintre cei trei: Ioana Suciu, Carmen Pop sau Tudor Oros.

În altă ordine de idei, Ilinca Crăciunaș are acum ocazia de a-și valida susținerea prin vot. Dacă reușește să atingă pragul și să intre în Consiliul Local ca independentă, fostul viceprimar și-a deschis deja drumul către o candidatură cu șanse reale la funcția de primar pentru 2024.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: