Cine sunt cei zece consilieri locali care își iau adio de la forul decizional

| Scris de apahida.ro | 2020-10-15 | POLITIC | |

Marți a avut loc la Casa de Cultură din Apahida ultima ședință de Consiliu local din mandatul 2016-2020. Marea majoritate a actualilor consilieri nu se vor mai regăsi în noua configurație a forului decizional ce va fi investit cel mai probabil la începutul lunii viitoare.. 

Primul și ultimul președinte de ședință din mandatul 2016-2020 a fost liberalul Vălean Răchișan, care în ultimii patru ani a dus o luptă cu partidul care l-a exclus și ulterior instanța i-a dat dreptate și l-a readus la masa consilierilor locali. Cel mai vârstnic consilier local din mandatul 2016-2020 părăsește Consiliu local după mai bine de trei mandate de consilier și cel mai probabil nu va mai reveni în viața politică locală, din cauza vârstei.

Un alt politician care nu va mai fi în noul Consiliu local este Călin Păcurar, fost președinte al PNL Apahida și candidat la funcția de primar al comunei la recentele alegeri din partea PMP. Deși PMP-ul a obținut un mandat de consilier local la alegerile din septembrie, Călin Păcurar, primul pe lista PMP a anunțat că renunță și-l  va susține pe colegul său de partid Viorel Nacu. 

Un alt politician de perspectivă care nu se va regăsi printre consilierii 2020-2024 este fostul viceprimar Tudor Oros. Acesta a candidat din partea PRO România, însă a scăpat printre degete un nou mandat de consilier local, lipsindu-i mai puțin de 10 voturi pentru a atinge pragul electoral.

Radu Păcurar, fost viceprimar și consilier din partea PNL a demisionat din funcția de consilier local în luna iulie și a decis să iasă din viața politică locală, cel puțin pentru moment, neimplicându-se deloc în campania electorală pentru alegerile locale din acest an. 

Consilierul PNL din Dezmir, Fabian Alexandru și-a încheiat actualul mandat în ”barca” PNL, deși a pierdut pentru mai bine de un an calitatea de consilier fiind exclus din partid. A contestat în instanță excluderea, iar instanța i-a dat dreptate și l-a repus în funcție, astfel că ultima ședință l-a prins la masa consilierilor locali ai comunei Apahida. 

Cristian Baciu a încheiat al treilea mandat de consilier local din partea PNL, însă nu a mai prins un nou mandat, întrucât Mișcarea Populară, partidul la care a migrat în această vară a obținut un singur mandat. 

Claudia Zăman și Ioan Olteanu de la PSD nu s-au mai regăsit pe listele Partidului Social Democrat la recentele alegeri, prin urmare nu vor mai face parte din noul for decizional. Sorin Rus și Vlad Petean, tot de la PSD nu au mai prins poziții eligibile, ca urmare a numărului mai mic de mandate obținute de partidul din care fac parte. 

La finele ședinței de marți, primarul ales al comunei Apahida, Grigore Fati a ținut să le mulțumească consilierilor locali pentru colaborare. De asemenea, edilul comunei și-a exprimat regretul că o parte dintre ei nu se vor mai afla în noul Consiliu local, întrucât în ultimii patru ani Consiliu local ”a dat dovadă că pune interesul cetățeanului pe primul loc și lasă la o parte interesele politice”, a menționat Grigore Fati. 

 

 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: