Sondaj apahida.ro: USR-ul câștigă electoratul tănăr din Apahida, în timp ce PLUS-ul nu există

| Scris de apahida.ro | 2020-03-09 | POLITIC | |

Mai sunt câteva luni până la alegerile locale, iar filialele locale ale partidelor parlamentare își fac strategii pentru campanie, ca de fiecare dată am lansat un sondaj în grupul ”Știrile apahida.ro” pentru a primii un feedback de la comunitatea cititorilor cu privire la intenția de vot a acestora. 

Sondajul este reprezentativ pentru categoria de vârstă 18-44 de ani. Conform statisticilor procentul alegătorilor cu vârsta până în 44 de ani a fost de 48% (din cei 5253 de votanți înregistrați) la alegerile locale din 2016.  Cei peste 44 ani reprezentând 52% din totalul alegătorilor prezenți la urne la precedentele alegeri locale.

Rezultatele sondajului apahida.ro (274 respondenți) :

USR - 39% 

PNL - 33% 

PSD - 15%

PRO ROMANIA  - 9%

ALTELE - 4% 

sondaj

USR reușește să ia o bucată importantă  din electoratul tânăr al PNL-ului, care la nivel local se confruntă cu o incertitudine, lipsa unui candidat desemnat, stabil, care să tragă după el electoratul de dreaptă.

PNL-ul în schimb poate crește pe cealaltă categorie de vârstă peste 45 de ani, unde declinul PSD-ului la nivel național va crește procentul obținut de liberali, chiar și la Apahida. 

PSD-ul a căzut în sondaje la nivel național, însă se menține destul de sus la nivel local. PSD-ul a înregistrat surprinzător 15% pe o categorie de vârstă care nu o avantajează, tineri până în 45 de ani, ori principalii votanți ai social-democraților sunt cei trecuți de 45 de ani. 

Pro România este dacă se poate spune așa, surpriza sondajului, partidul condus de Victor Ponta are 9% și dacă procentul va fi menținut și la alegeri, Pro România va fi reprezentat în Consiliu local. Și Pro România ar putea crește dacă luăm în considerare că o parte dintre votanții de stânga ai PSD-ului ar putea vota altceva, însă pe același eșicher politic. 

PLUS-ul a dezamăgit, nu a reușit să obțină nici măcar 1%, de altfel, rezultatul nu este surprinzător, la nivel local PLUS-ul fiind inexistent până în acest moment. 

Întrucât sondajul este reprezentativ doar pentru 48%, rezultatele alegerilor pot fi mult diferite de cele ale sondajului, însă se poate trage o concluzie cât se poate de evidentă, e puțin probabil ca la alegerile locale vreunul dintre partide să reușească să obțină peste 50%.

După desemnare oficială a candidaților la funcția de primar vom face un nou sondaj pentru a vedea care este intenția de vot a apahidenilor cu privire la persoana care va conduce Primăria Apahida în următorii 4 ani. 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: