În sfârșit au început lucrările la drumul județean Apahida-Cojocna!

| Scris de Sorin Bodocean | 2018-04-20 | REGIONAL | |

Consiliu județean Cluj anunță că au demarat lucrările de întreținere la drumul județean 161 A Apahida - Cojocna, un drum care necesita de mult timp reparații consistente. E bine că măcar în acest an Consiliul județean începe lucrările de întreținere înainte de începerea sezonului estival, cunoscut fiind faptul că traficul  pe acest sector de drum crește considerabil după deschiderea Băilor Sărate de la Cojocna, una dintre cele mai atractive destinații de weekend ale județului Cluj. 

Un aport important la prioritizarea acestei lucrări l-a avut și intervenția consilierului județean PNL, Ligia Pop care a solicitat în cadrul ședințelor de Consiliu județean ca segmentul de drum dintre Apahida și Cojocna să fie prioritar în programul lucrărilor de refacere a drumurilor județene. 

Iată ce a declarat pe pagina de facebook președintele Consiliului județean Cluj Alin Tișe.

Au demarat lucrările de întreţinere pe drumul județean 161A Apahida - Cojocna

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic și a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul județean DJ 161A Apahida – Cojocna au demarat lucrările de întreținere. Astfel, este vizat un sector de drum în lungime de peste 22 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 22+610.

Scopul lucrărilor de întreținere și îmbunătățire a infrastructurii acestui sector de drum județean este acela de a contribui la asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță, precum și la dezvoltarea economico-socială a zonei, cunoscută mai ales pentru lacurile și bazinele cu apă sărată de la Băile Cojocna, folosite în scopuri terapeutice.

Lucrările începute acum constau în frezarea asfaltului, plombări cu asfalt și burdușiri, dar și așternere de covor asfaltic pe un tronson în lungime de 3,6 kilometri, respectiv de la poziţia kilometrică 0+000 până la poziţia kilometrică 3+600.

În această fază, se lucrează la remedierea burduşirilor şi se execută alte lucrări pregătitoare în vederea aşternerii covorului asfaltic.

Reamintim în acest context faptul că drumul județean 161A, respectiv sectorul de drum cuprins între kilometrul 22+610 şi kilometrul 29+800 (Iuriu de Câmpie), este inclus şi în programul de lucrări de modernizare şi reabilitare finanțate din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest scop de Consiliul Judeţean, lucrările efective urmând să demareze după parcurgerea tuturor etapelor legale. - Președintele Consiliului județean Cluj - Alin Tișe

Sperăm ca lurările din acest an să fie făcute cu conștiinciozitate, iar drumul să sigur și fără gropi!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: