Supercom preia serviciul de salubritate de 1 Februarie! Noile tarife au fost fixate

| Scris de Apahida.ro | 2023-01-19 | SOCIAL | |

Consiliul Local Apahida s-a intalnit astazi intr-o sedinta de indata pentru a vota noile tarife la salubritate in urma preluarii serviciului de catre compania Supercom. Compania Supercom s-a angajat sa pastreze aceleasi tarife ca si vechiul operator STRICT PREST, cel putin un an de zile adica :

- 14 RON pentru gospodariile cu  o persoana

- 28 RON pentru gospodariile locuite de doua sau multe persoane.

Supercom beneficiaza si de un mare avantaj acela de a incasa banii direct de la primarie pentru toate persoanele fizice cu care mod normal ar trebui sa incheie contracte, ca oricare alt furnizor de servicii.

Aceasta intermediere nefireasca, dar legala, intre beneficiar si  operatorul de salubritate facuta de primarie ii garanteaza operatorului sunt o incasare intr-un procent de suta la suta din prestarea serviciilor catre persoanele fizice si poate sa influenteze executia bugetara, intrucat dupa cum se stie o parte dintre locuitori nu-si achita impozitele anuale.

De asemenea, proprietarii de locuinte care nu locuiesc la adresa respectiva sunt nevoiti sa depuna o cerere pentru a fi scutiti de plata serviciului de salubritate altfel in lipsa acesteia vor se vor trezii cu taxa de salubritate adaugata la taxe si impozite.

Schimbarea operatorului de salubritate era un bun prilej de a reveni la normal si a-i solicita acestuia sa semneze contracte individuale cu persoanele fizice, mai ales ca vorbim de aceasta data de o companie mult mai mare care are resursele necesare pentru a-si incasa singura facturile.

Grigoare Fati, primarul comunei Apahida afirma ca operatorul se obliga sa efectueze unele servicii extra in schimbul acestei facilitati:

Datorita faptului ca avem sistemul cu plata gunoiului sub forma de taxa, Supercom SA ne va asigura gratuit urmatoarele servicii:
- In perioada aprilie – noiembrie se vor ridica, o zi pe luna, deseurile vegetale direct de la cetateni;
- In lunile martie-aprilie se vor ridica crengile, de doua ori pe luna, direct de la cetateni;
- Se vor organiza anual doua campanii pentru colectarea deseurilor voluminoase (mobila etc);
- Se vor colecta toate deseurile rezultate in urma evenimentelor organizate de Primaria si Consiliul local Apahida (Zilele Comunei etc.).
- Finantarea unor activitati culturale pentru copiii din comuna Apahida.
In perioada imediat urmatoare vom stabili si vom anunta modalitatea/frecventa de ridicare pe fiecare sat in parte.

Primarul comunei Apahida, 
Grigore Fati

Persoanele juridice sunt obligate sa incheie contracte direct cu SUPERCOM in urmatoarea periaoda.

Sursa foto: zcj.ro

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: