Analiza celei mai bune editii a Zilelor comunei Apahida

| Scris de Sorin Bodocean | 2014-08-18 | SOCIAL | |

Ce e frumos se termină repede! Da, ediţia cu numărul trei a Zilelor comunei Apahida a fost în opinia mea de departe cea mai reuşită. În acest an interpreţii care au urcat pe scenă de la Apahida au reuşit să creeze o atmosferă destinsă, plăcută, prietenoasă.

 

După terminarea acestui eveniment putem analiza la rece organizarea, punctele forte ale evenimentului şi aspectele mai puţin plăcute ale acestuia.

 

Au fost două zile de sărbătoare complet diferite şi nu mă refer doar la genul muzical abordat. Dacă în prima zi vremea a fost potrivnica, ropotele de ploaie punând mari probleme atât organizatorilor cât şi publicului prezent, a doua zi a fost o zi perfectă din punct de vedere meteorologic. Sâmbătă mişcarea scenică a fost abordată corect, în opinia mea, inclusiv cu plasarea la final a solistei Ami.  Însă în cea de-a doua zi plasarea artiştilor pe scenă a fost cu adevărat un experiment nereuşit.

 

Duminică au fost două nume grele ale muzicii populare Aurel Tamaş şi Angela Rusu, ambii şi-au făcut excelent treaba. Doar că Aurel Tamaş a intrat pe scena la ora 15:00 ceea ce i-a surprins pe mulţi apahideni care au venit mai târziu aşteptându-se să îl vadă pe scenă pe finalul spectacolului cum era normal. Din câte ştiu Aurel Tamaş avea programat alt spectacol la ora 20, prin urmare organizatorii pot invoca programul impus de interpret la semnarea contractului. Aşadar singura care ar fi putut cânta la finalul programului a rămas Angela Rusu. Nici acest lucru nu s-a materializat, îndrăgită interpreta de muzică folclorică evoluând pe scenă de la Apahida între orele 17:30-18:30 (cu aproximaţie). A fost pentru prima dată când am participat la un eveniment de acest gen, la care niciunul dintre numele grele ale zilei nu a cântat  pe finalul spectacolului cum e firesc. Asistentă la eveniment ar fi putut fi mult mai mare în a doua zi dacă Aurel Tamaş şi Angela Rusu îşi începeau evoluţiile după ora 19:00. Din fericire cei doi artişti au reuşit să creeze o atmosferă pe care de mult timp nu am văzut-o la Apahida, compensând programarea greşită, printr-un conţinut de calitate al evoluţiei lor.

 

"Buiga magnificul" a fost din nou prezentatorul acestui eveniment, dar şi unul dintre organizatorii acestuia. În calitate de prezentator, de această dată a fost mai echilibrat reuşind să se limiteze la câteva cuvinte de prezentare pentru fiecare artist, fără interminabilele intervenţii avute în alţi ani. Că Ovidiu Buiga iubeşte scenă mai mult decât orice s-a văzut mai ales în ziua de duminică. Spectacolul folcloric trebuia să fie prezentat în totalitate de Maria Golban Somlea, însă nu a fost aşa. Ovidiu Buiga nu a putut fi ţinut în afară scenei, intervenind în mai multe ocazii şi oferind "ajutor" Mariei Golban în prezentarea programului.

 

Două lucruri sunt certe şi toată Apahida le cunoaşte, consilierul local Ovidiu Buiga are dragoste pentru scenă şi pentru proiectele sportive şi artistice finanţate din bani publici. Consumul excesiv de "scena" nu poate să nu dăuneze până la urmă.

 

Un lucru de apreciat la acest eveniment a fost intervenţia primarului comunei Apahida în deschiderea celei de-a doua zi. Grigore Fati a rezistat tentaţiei de a politiza evenimentul şi asta s-a văzut din discursul său. A prezentat unele proiecte pe care le-a realizat în cei doi ani de mandat şi a mulţumit şi Consiliului local pentru sprijin, deşi mulţi primarii uită de aportul Consiliului local în realizarea unor proiecte. De asemenea alocarea banilor încasaţi din vânzarea gulaşului (preparat de angajaţii Primăriei Apahida) pentru sportul local, exceptând clubul sportiv condus de domnul Ovidiu Buiga a fost un lucru pozitiv. Acest aspect  le dă speranţe antrenorilor  care se străduiesc să facă performanţa cu zecile de copii din Apahida, că se pot sprijini pe ajutorul autorităţilor locale şi dacă ei nu fac parte din Consiliul local.

 

Mâncarea a fost multă şi bună! Gulaşul şi balmoşul pregătit de angajaţii Primăriei au fost foarte bune. Toţi angajaţii Primăriei Apahida au dat de această dată un frumos exemplu fiind voluntari la acest eveniment desfăşurat în weekend. Merită laude atât cei care au mestecat în căldări, cât şi cei care au servit la mese sau au fost implicaţi în alte acţiuni.

 

Dacă vorbim de mâncare trebuie să vorbim despre Cosm-Fan! Singurul furnizor de mâncare şi băutură al acestui eveniment le-a oferit celor prezenţi deja cunoscutele preparate la grătar, ceafă, piept de pui, frigărui, cârnăciori şi mai ales micii specialitatea casei. Produsele pentru grill oferite de Cosm-Fan sunt de calitate de aceea sunt prezente la majoritatea evenimentelor din judeţul Cluj. Singura problemă semnalată de numeroşi apahideni a fost vizavi de preţuri. Cum la un asemenea eveniment principalul fel de "mâncare" e berea, preţul de 4 lei berea la halbă şi 5 lei berea la doza nu a fost pe placul celor prezenţi. Din această cauză platoul sălii de sport s-au umplut cu peturi de bere de 2 litri, bere cumpărată de la magazinele învecinate, care au profitat de ocazie şi s-au alimentat cu bere din timp.

 

În acest an am simţit mai multă căldură, printre oamenii prezenţi, cu toţii au fost mai sociabili, mai deschişi, mai uniţi. Inclusiv pe politicienii locali i-am văzut mai destinşi şi mai prietenoşi uni cu alţii.

 

Una peste alta Zilele comunei Apahida 2014 a fost cel mai reușit eveniment local al ultimilor ani.

Ție cum ți s-a părut?

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: