Care sunt proiectele propuse pentru bugetare participativa la Apahida

| Scris de apahida.ro | 2021-07-15 | SOCIAL | |

În premieră, în acest an s-au alocat resurse financiare pentru proiectul propus de USRPLUS de bugetare participativă, care prevede ca o anumită parte din bugetul local să fie folosită pentru implementarea unor proiecte propuse și ulterior votate de către cetățeni. 

Deși în proiectul inițial s-a propus suma de 500.000 lei, majoritatea a decis să diminueze la jumătate resursele pentru acest proiect, prin urmare se pot face cheltuieli maxime în acest an, pe bugetare participativă, de 250.000 lei inclusiv TVA, sumă care poate susține doar unul sau două proiecte mai mărunte ca valoare. 

Chiar dacă bugetul este extrem de mic, apahidenii au venit cu o serie de propuneri, unele dintre ele realmente interesante. 

De exemplu unul dintre proiecte propune transformarea stațiilor de autobuz în stații verzi, prin plantarea unor copaci și a unor plante agățătoare care ar contribui la nivelul de confort a persoanelor care așteaptă în stație. Proiectul a fost inițiat de Mircea Bugan, delegatul sătesc din Câmpenești.

Un proiect mai ”excentric” este ”podul iubirii” inițiatorul propune transformarea podului de fier într-o atracție turistică, lucru care ar putea stimula turismul, consideră inițiatorul. Proiectul  a fost inițiat de Ștefan Costin.

Un alt locuitor  consideră că Apahida are nevoie de un centru de informare media sub coordonarea Primăriei. Proiect propus de Andrei Ratoni.

Un tânăr din Apahida are o propunere interesantă, privind colectarea inteligentă  a deșeurilor reciclabile. El chiar face referire la unele proiecte implementate în alte localități ale țării, unde au fost montate automate care recompensează în bani persoanele care depun peturi, hârtie, carton, sau deșeuri electronice, baterii uzate etc. Emanuel Deji propune ca persoanele care colectează selectiv să fie recompensate prin reducerea taxei de salubrizare.

Cele mai multe proiecte au fost propuse pentru amenajarea unor zone de agrement în diferite zone ale comunei, fiind încă o dovadă că Apahida suferă la acest capitol.  Puteți consulta lista celor 6 proiecte din această categorie accesând linkul de mai jos:

https://apahida.decide.direct/zone-de-agrement-spatii-verzi-locuri-de-joaca-si-amenajare-spatii-publice/

Proiectele de infrastructură nu lipsesc din listă, cu toate acestea cu un  buget atât de mic este imposibil de realizat asfaltări de drumuri, sau alte lucrări de anvergură. 

Accesați linkul de mai jos pentru a vedea care sunt cele 4 proiect propuse la capitolul infrastructură:

https://apahida.decide.direct/dezvoltare-urbana-infrastructura-stradala-alei-trotuare-zone-pietonale/

În grupul de Facebook Ştirile Apahida.ro vă invităm să votați proiectul care vi se pare că merită implementat în Apahida. Puteți vota în sondajul aphida.ro AICI.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: