EVADARE de la IPJ Cluj: Un deținut și-a dat foc înainte ca cei patru să EVADEZE

| Scris de www.apahida.ro | 2015-01-20 | SOCIAL | |

Ancheta făcută după evadarea din arestul IPJ Cluj a scos la lumină detalii incredibile. Polițiștii s-au purtat ca niște amatori și au fost jucați pe degete de deținuți, care au depistat punctele slabe și au evadat. 

 

Ancheta a stabilit că cei patru deținuți au evadat în timp ce jucat ping-pong. De serviciu erau trei polițiști: șeful de schimb Ioan Păcuraru, agentul Cristian Rus și al treilea, care lipsea în momentul evadării. 

 

În jurul orei 17.00, un deținut și-a dat foc, iar ceilalți au cerut ajutorul gardienilor. Unul dintre cei trei polițiști a fost trimis cu deținutul care și-a dat foc la Spitalul de Psihiatrie, din dispoziția șefului de arest, inspectorul principal Constantin Diaconu. 

 

Patru deținuți au fost scoși, în jurul orei 18.00, în sala unde este și o masă de ping-pong pentru a se relaxa. Ei au fost duși de agentul de poliție Cristian Rus, care a închis ușa după ei și i-a lăsat nesupravegheați, scrie evz.ro. 

 

Evadarea nu ar fi fost posibilă dacă gratiile de la geam nu ar fi fost scoase, vinerea trecută, de muncitorii de la Compania de Apă-Canala din Cluj-Napoca. ”Au intervenit cu un furtun de mici dimensiuni în rețeaua decanalizare, dar nu s-au descurcat. Au adus un furtun mai gros, dar au demontat o gratie de la unul dintre geamurile care dau direct în sala de sport de unde au evadat cei patru și care comunică cu strada. Vineri seara, muncitorii nu au mai montat gratiile, ci doar au preferat să le sprijine în perete”, a spus un oficial alIPJ Cluj. Unul dintre cei care a evadat a observat breșa de securitate și și-a anunțat camarazi. 

 

Sâmbătă după-amiaza, deținuții Daniel Baciu, Alexandru Bartuș, Tiberius Lăcătuș și Claudiu Botorea au făcut tot posibilul să ajungă în sala în care era amplasată masa de ping-pong pentru a evada.

 

Cei patru au luat jos gratiile și au ajuns în curtea interioară, iar de acolo au despins grilajul care acoperea curtea și au ieșit în strada Decebal de unde s-au despărțit. Doi dintre evadați au plecat spre Gara Cluj, iar ceilalți doi spre zoa centrală.

Citește întregul articol pe www.stiridecluj.ro

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: