Nu vrem blocuri între case!

| Scris de www.apahida.ro | 2016-07-25 | SOCIAL | |

Consultarea populației prinvind prevederile noului PUG a stârnit interesul locuitorilor comunei Apahida. În localitatea Apahida la sedinta  desfasurata la sediul Primăriei au participat peste 10 persoane care au cerut ca noul PUG sa interzica construirea de blocuri in vatra satului. 

Regimul de inaltime cerut de cei prezenti a fost de parter+mansarda sau parter + 1 etaj. O alta solicitare a facut referire la numarul de locuinte care se pot construi pe o parcela. O parte dintre participanti au cerut ca locuintele colective sa fie complet eliminate din zona centrala a comunei si sa fie permisa construirea de locuinte unifamiliale. Insa aceasta prevedere nu a fost agreata toata lumea, unii e considera ca ar fi mai corecta o stabilire precisa a numarului de apartamente pe care le poate avea o constructie. 

Consilierul local Tudor Oros a ridicat o alta problema referitoare la limita de inaltime solicitata si anume parter+mansarda sau parter+etaj. O parte dintre locuintele deja construite au regim de inaltime parte+etaj si un pod care ar putea fi transformat in mansarda. O restrangere a regimului de inlatime la P+M sau P+E le-ar interzice proprietarilor unor astfel de locuinte sa-si mansardeze podul. 

De asemenea oamenii au cerut primarului Grigore Fati prezent la dezbatere sa gaseasca o formula legala prin care dezvoltatori imobiliari sa fie fortati sa construiasca inafara zonei centrale. 

Primarul comunei Grigore Fati  le-a atras atentia celor prezenti ca o modificare radicala a PUG-ului precum cea solicitata azi va prelungi si mai mult elaborarea si punerea in aplicare an noului PUG, iar pana atunci in Apahida se va construii tot dupa PUG-ul existent si in continuare dezvoltatorii imobiliari vor putea solicita PUZ-uri Consiliului local care pot trece sau nu. 

Desi discutiile s-au purtat pe parcursul a aproximativ 2 ore nu s-a ajuns la o concluzie unanim acceptata. Ramane ca departamentul Urbanism din cadrul primariei sa gaseasca o solutie care sa multumeasca  atat tabara bastinasilor care nu vor blocuri intre case dar si tabara investitorilor.

O solutie care nu s-a discutat azi dar consideram ca ar fi oportuna ar fi consultarea populatie printr-un referendum, in urma caruia majoritatea locuitorilor sa poata alege modul in care Apahida se va dezvolta in urmatorii ani. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: