8 proiecte declarate eligibile pentru bugetare participativa

| Scris de apahida.ro | 2021-07-30 | SOCIAL | |

Procesul de selectie a proiectelor ce vor fi implementate in Apahida prin proiectul de bugetare participativă a ajuns la o nouă etapă, votarea efectivă a proiectelor eligibile. 

Din proiectele pe care vi le-am prezentat anterior au rămas doar 8 declarate eligibile de comisia formată din consilieri locali și funcționari ai Primăriei Apahida. Bugetul extrem de redus de doar 250.000 lei a taiat drastic din propunerile făcută de către cetățeni, unele dintre ele foarte utile, care surprind necesități acute ale comunei. Un exemplu de proiect declarat neeligibil este ”parcul de agrement Apahida”, proiectul care a strans peste 60 % din voturile exprimate in sondajul apahida.ro. Apahida are mare nevoie de așa ceva însă,un astfel de proiect nu poate fi realizat cu 250.000 lei, necesită o investiție net superioară, prin urmare chiar dacă propunerea cetățenilor este justificată, alocarea unei sume infime pentru bugetarea participativă a făcut proiectul neeligibil. 

Care sunt proiectele care au fost declarate eligibile și pe care le puteți vota pe platforma alocată proiectului de bugetare participativă din Apahida

Cum era firesc sunt proiectele mai mărunte care pot fi implementate cu bugetul de 250.000 lei. Cele 8 proiecte sunt:

  1. Înființare Skate Park în Apahida
  2. Montare placuțe stradale în comuna Apahida
  3. Amenajare trotuar Libertatii 313
  4. Amenajare sens giratoriu intrare Dezmir
  5. Dotare piață volantă Apahida
  6. Amenajare parc de joacă Sannicoara
  7. Statii verzi de autobuz
  8. Rastel de biciclete in statiile de autobuz

Surprinzător la ora publicării acestui articol conduce unul dintre cele mai ”inutile” proiecte din această listă și anume montarea plăcuțelor stradale. Într-o eră în care fiecare străin ce tranzitează comuna Apahida folosesțe o aplicație GPS, montarea unor indicatoare cu denumirea străzilor nu reprezintă o prioritate. Mai mult decât, în opinia noastră oricare din restul proiectelor ar fi mult mai util pentru Apahida. 

Vă invităm să  vă implicați și să votați proiectul dumneavoastră favorit pe platforma bugetare participativă Apahida, astfel veți  arăta că vă pasă de ce se întâmplă în comună. Atenție pentru a vota trebuie să vă creați mai întâi un cont. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: