Dupa ani de zile, lumina va ajunge si pe strada lor?

| Scris de www.apahida.ro | 2016-02-03 | SOCIAL | |

Capacitatile energetice construite din bani publici de ani de zile, insa neconectate la reteaua Electrica au starnit de-al lungul ultimilor doi ani numeroase discutii aprinse in cadrul Consiliului local. Puterea si opozitia au incercat sa-si impuna solutiile, fiecare considerand-o pe a sa cea mai buna. 

Primarul comunei Grigore Fati a propus de mai multe ori vanzarea retelelor catre societatea distribuitoare Electrica Nord S.A., propunerea sa nu a intrunit niciodata numarul de voturi necesar pentru ca HLC sa fie adoptata. 

De cealalta parte consilierii PNL au sustinut varianta inchirierii acestor retele, iar mai apoi varianta predarii in comodat, motivand ca nu doresc instrainarea patrimoniului comunei Apahida. 

Cei care au fost afectati de acest duel din Consiliu local au fost binenteles persoanele care locuiesc in aceste noi zone, care aveau reteaua la poarta dar care nu putea primi electricitate intrucat extinderile nu erau conectate la reteaua existenta. De ani de zile acestia asteapta sa se faca lumina la propriu si la figurat pe strada lor. 

Ieri la sedinta de Consiliu local, alesii au hotarat sa predea aceste retele prin contract de comodat pe o perioada de 10 ani celor de la Electrica. Aceasta decizie ar putea produce roade in cateva luni, cu alte cuvinte, daca hotararea va fi validata de Prefectura, zecile case din zonele noi ale comunei vor fi conectate in sfarsit la reteaua electrica. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: