Fata cu mănuşi care vrea să cucerească medalii pentru România la Europene şi Jocurile Olimpice

| Scris de www.prosport.ro | 2015-02-02 | SOCIAL | |

E anul 2007 şi o fetiţă intră într-o sală de box din Irlanda. Are 12 ani, dar n-o interesează păpuşile. E furată de pasiunea fratelui mai mare pentru box, abandonează fotbalul după o lună de antrenamente. A dat Clujul pentru ţinutul Cork, din nordul Irlandei, în drumul familie către un trai mai bun. Impactul e devastator, dar plin de pasiune. “M-a prins din prima. Cred că aveam în genă boxul. Colegii mei de la şcoala din Romania şi-o „furau” tot timpul de la mine când mă luau peste picior”, rememorează Ioana Mera începutul ”poveştii ei de dragoste” cu boxul.
 

”Am plecat din Irlanda… de fraieră”

Trec doar şase luni, dar fetiţa de 13 ani bate tot în ţinutul County Cork! Şi aşa, se întâmplă minunea! E chemată la lotul naţional al Irlandei în cantonament, la Dublin. Părinţii exultă. Fata lor trecuse de primul pas într-un sport guvernat de bărbaţi, dar primesc un croşeu. ”Tată, mamă, eu vreau acasă, vreau la ai mei”, îşi plânge dorul fetiţa minune din sala de box din Mitchelstown. Familia se supune şi aşa Ioana revine la Cluj.

De ce? ”De fraieră! Trebuia să stau acolo! Dar, na, mi-a trebuit România”, e explozia de sinceritate a Ioanei, care însă devine repede campioană naţională şi câştigătoare a Cupei Romaniei la junioare, la 52 de kilograme. Iar celelalte titluri naţionale, cinci consecutive, vin firesc.

Citeste mai mult pe www.prosport.ro

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: