Punctele de colectare a deșeurilor reciclabile pline de moloz și deșeuri menajere

| Scris de apahida.ro | 2020-10-14 | SOCIAL | |

Insulele de colectare a deșeurilor reciclabile montate de Primăria Apahida, au fost invadate de deșeuri neconforme, deșeuri care nu au ce căuta la astfel de unități de colectare. Persoane necunoscute obișnuiesc să se debaraseze de resturi provenite din construcții, moloz, deșeuri menajere și mobilă veche plasându-le în preajma insulelor de colectare selectivă de pe raza comunei Apahida sau chiar în interiorul acestor containere.

Rezultatul acestor acțiuni este devastator pentru imaginea comunei, pe deo parte aceste puncte devin depozite de gunoi în centrul localităților oferind o imagine inestetică  comunei, iar pe de altă parte creează o problemă între Primărie și operatorul de salubritate care nu are obligația de a ridica deșeuri neconforme din aceste zone.

Societatea noastră are stabilitate zile pentru ridicarea deșeurilor reciclabile de pe raza comunei Apahida, atât de la cetățeni și din punctele de colectare amenajate de Primărie. 

Însă nu putem ridica deșeurile reciclabile dacă acestea sunt amestecate cu moloz, deșeuri menajere și alte tipuri de deșeuri neconforme. Aceste deșeuri reciclabile ridicate de noi sunt transportate la o stație de sortare(alta societate), care, dacă nu corespund (dacă sunt amestecate cu moloz,deșeuri menajere,etc)  nu le primește. 

Soluția consider că e mai multă responsabilitate din partea oamenilor, care ar trebui să folosească aceste insule de colectare selectivă doar pentru scopul pentru care au fost amplasate, să colecteze, peturi, sticle, cartoane, hârtie, doar materiale care se pot refolosi. 

Căutăm o soluție, împreună cu Primăria Apahida, pentru a pune la dispoziția cetățenilor o modalitate de colectare a acestor deșeuri neconforme.

- a declarat pentru apahida.ro Mircea Eugen Vereș - Administrator STRICT PREST SRL

Pentru a-i trage la răspundere pe cei care obișnuiesc să plaseze pe ascuns astfel de gunoaie la punctele de colectare selectivă, sau în alte zone din comună, Primăria Apahida face apel populație și îi îndeamnă pe apahideni să sune de urgență la serviciu de poliție locală 0722242712.

 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: