Inundații în Apahida! Oamenii s-au trezit cu apa în case curți și grădini

| Scris de www.apahida.ro | 2016-07-17 | SOCIAL | |

Ploaia torențială ce a căzut azi noapte a făcut ravagii la Apahida. În mai multe zone apa a ajuns la în casele oamenilor. Primăria a intervenit în mai multe locuri cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din case și curți, s-a intervenit aproape toata noaptea. Informatii detaliate va vom pune la dispozite pe parcursul acestei zile. 

Locuitorii străzilor Mihai Viteazul, Avram Iancu și Crișan s-au trezit cu grădinile și curțile inundate. Canulul de scurgere care străbate grădinile oamenilor care colectează apa pluvială nu a reușit să facă față debitului de apă ridicat. 

Azi noapte a plouat foarte mult si a iesit garla. Toata cultura din gradina a fost compromisa. Trebuia curata garla asta. In 2010 a mai iesit odata si tot asa ne-a inundat gradinile. Acuma nu prea avem ce face asteptam sa se scurga. - a declarat un locuitor al strazii Mihai Viteazu. 

In jurul orei 9 mai multi locuitori s-au adunat pe strada Avram Iancu pentru gasi o solutie la problema lor. La fata locului au ajuns si primarul Grigore Fati si viceprimarul Ilinca Crăciunaș. 

Cetatean: - Domnule primar de ce nu ati curatat garla, uitati-va cum arata aproape ca ne-a ajuns apa in casa?

Grigore Fati: - Am trimis muncitori sa sape garla manual si i-ati trimis acasa.

Cetatean: - Au venit niste romi si nu lucrau de nicio treaba. Da nu i-am trimis acasa. 

Grigore Fati:  - Ei au venit la mine si mi-au zis ca i-ati trimis acasa. Am vrut sa trimit si buldoexcavator si nu ne-ati dat voie sa intram. Uitati aici e vecina dumneavoastra care nu ne-a lasat sa intram cu buldo sa decolmatam garla. 

Vecina: Eu va las. 

Grigore Fati: Sigur ca acum ne lasati da acum nu avem ce face numai sa asteptam si dupa aia vom interveni pentru a decolmata garla. 

Pe strada Avram Iancu s-a intervenit cu doua motopompe pentru a preintampina inundarea unei locuinte insa interventia a fost tardiva intrucat apa a continuat sa vina la un flux superior. 

Oamenii spera acum sa fie vreme buna si apele sa se scurga.

Doamne fereste sa ploaie din nou azi sau la noapte la fel de mult ca e vai de noi. Cu siguranta ne va ajunge apa in case. - ne-a declarat un riveran.

Primarul Grigore Fati ne-a declarat ca situatia cetatenilor de pe strazile Avram Iancu, Mihai Viteazu si Crisan ar putea fi rezolvata daca toti si-ar da acordul pentru a se interveni cu un buldoexcavator care sa decolmateze valea. 

Pentru anul viitor am putea prinde in buget si un proiect de executie a unor rigole betonate pentru garla, insa este nevoie de acordul tuturor proprietarilor de teren care au acces la aceasta garla. 

Oamenii trebuie sa inteleaga ca pentru o jumatate de metru de teren in plus nu se merita sa iti risti intreaga cultura si chiar inundarea locuintei sau anexelor gospodaresti. 

- a declarat primarul comunei Apahida  Grigore Fati 

Rigolele de pe Tudor Vladimirescu salvatoare

Rigolele de pe strada Tudor Vladimirescu blamate de unii datorita dimensiunilor mari, s-au dovedit salvatoare de aceasta data. Apa se scurge repede iar locuitorii zonei au scapat de inundatii. In 2010 ei au fost cei mai afectati de inundatii. 

Vom revenii cu mai multe amanunte despre inundatiile de azi noapte!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: