Mai bine in Apahida decat in Floresti!

| Scris de Sorin Bodocean | 2013-10-15 | SOCIAL | |

Avalansa de ansambluri imobiliare construite in urma cu cativa ani in Floresti, in urma unor autorizatii de constructii mai mult sau mai putin legale isi arata de abia acum efectele, sau mai corect "defectele" . Incepand din 2007 migrarea masiva spre zona "rezidentiala" Floresti a facut din aceasta comuna, cea mai populata comuna din Romania, devansand cu mult celelate comune ale judetului Cluj. Florestiul are o populatie de aproximativ doua ori mai mare ca Apahida. Preturile foarte atractive ale apartamentelor, programul prima casa si creditele obtinute doar cu buletinul i-au facut pe multi clujeni sa aleaga Florestiul. Multi dintre ei nu au tinut seama de efectele negative ale unui PUG deficitar. Acum dupa ce majoritatea locuitelor au fost populate resimt din plin problemele acestei localitatii: aglomeratia infernala, canalizarea deficitara, cainii vagabonti, transportul in comun deficitar, mai nou inundatiile si cine stie ce le mai poate aduce ziua de maine.

Oare de ce au ales Florestiul si nu Apahida? Cu siguranta multi dintre ei isi pun aceasta intrebare. Desi Apahida reprezenta la un momendat o concurenta pentru Floresti, oferind aceleasi facilitati, ansamblurile imobiliare construite la noi au fost mult mai putine, intrucat cererea pentru Apahida a fost mai scazuta. Apahidenii se bucura acum de un trafic decent, avand si o centura de ocolire, si mai multe posibilitati de a ajunge in centrul orasului. Transportul in comun realizat de firma MV Trans este cu siguranta mai agreat de populatie comunei Apahida, decat cel din Floresti efectuat de FANY. Insa si aici sunt unele probleme cu canalizarea si cu caini fara stapan. Aceasta din urma se pare ca va fi rezolvata de autoritatile locale ca urmare a adoptarii noii legi.

Probabil autoritatile locale regreta ca popularea localitatii nu a atins cotele din Floresti si prin urmare si bugetul local este unul mai redus, insa locuitorii comunei Apahida pot fi multumiti ca stau intr-o zona rezidentiala si nu au probleme la fel de grave ca si altii.

Foto:Monitorul de Cluj

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: