Parcul Central va fi modernizat pana la finalul anului, reactia Primariei dupa articolul privind toaletarea copacilor

| Scris de apahida.ro | 2023-01-20 | SOCIAL | |

Dupa zeci de sesizari privind mizeria, nefuctionalitatea aparatelor de joaca, degradarea bancilor, sau toaletarea necorespunzatoare a copacilor, primarul Grigore Fati a decis ca este timpul ca singurul parc din Apahida sa fie modernizat in adevaratul sens al cuvantului. Dupa mai bine de zece ani de mandat in care Parcul Central a fost mereu o piatra de moara in portofoliu primarului, apahidenilor li se prezinta primele randari incantatoare cu imaginea parcului modernizat.

Ultimul subiect privind toaletarea copacilor, viralizat pe retelele sociale si preluat si de publicatia noastra se pare ca a cantarit mult in decizia autoritatilor, astfel ca la cateva zile de aparitia acestuia s-au publicat pe repede inainte imagini cu noua infatisare a parcului pe pagina de Facebook a primariei.

Parcul Central din Apahida se află în proces de modernizare

În luna februarie vom scoate la licitație execuția unui proiect de modernizare a zonei Parcului Central. Proiectul tehnic pe care l-am gândit împreună cu o echipă specializată în acest fel de amenajări conține, printre altele, construirea unei zone de joacă pentru copiii cu vârsta 1-3 ani, o zonă de joacă pentru copiii cu vârsta 5-12 ani, o zonă de fitness, o zonă pentru seniori, o zonă pentru tenis de masă, alei și piste, precum și alte intervenții în ceea ce privește dotarea și operaționalizarea spațiului.

Copacii cu fost toaletați pentru a ne asigura de securitatea fizică a celor care stau în parc, dar și pentru a asigura un nou ciclu de creștere pentru vegetație. Într-adevăr intervenția poate părea agresivă, dar ea a fost realizată de personal dedicat, contractat de Primăria Apahida.

La finalizare, va fi montat un sistem de iluminat modern cu tehnologie LED, un sistem de irigații și camere de supraveghere video care vor fi integrate în sistemul de monitorizare al Primăriei Apahida.

Termenul de realizare al investiției este decembrie 2023.

Primarul comunei Apahida,

Grigore Fati

Conform comunicatului, lucrarile ar trebui sa se deruleze pe parcursul anului in curs si ar trebui finalizate pana la finalul acestuia, ramane de vazut daca licitatia pentru executia proiectului nu va suferi alte tergiversari care sa duca nerespectarea termenului preconizat.

Faptul ca autoritatile locale s-au decis sa faca realmente o schimbare majora a imaginii parcului central este o decizie laudabila, speram ca la finalul acestui proces Apahida sa aiba in sfarsit un parc cu adevarat modern.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: