Planuri marete pentru CTP

| Scris de www.apahida.ro | 2014-10-06 | SOCIAL | |

Emil Boc are planuri măreţe: îşi doreşte extinderea reţelei de transport din zona metropolitană inclusiv către Turda. Autorităţile competente spun că primarul se hazardează. "Un asemenea demers nu poate fi făcut doar aşa", susţin reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române.

În cadrul unei emisiuni difuzate de postul local de radio Napoca FM, primarul Emil Boc a făcut un anunţ bombă: are în plan extinderea transportului în comun din zona metropolitană spre două alte localităţi din judeţ, ambele situate la o distanţă mai mare de 15 de km de Cluj.

Mai precis, edilul îşi doreşte să trimită autobuzele Companiei de Transport Public (CTP) până la Gilău, comună aflată la 17 km de Cluj (potrivit distanta.ro). De asemenea, în vizorul lui Boc a intrat şi un alt municipiu din judeţ, Turda, situat la 32 km de Cluj.

Existenţa unei astfel de iniţiative a fost confirmată de Liviu Neag, directorul CTP.

"Au fost discuţii la nivelul primăriilor ca Asociaţia Metropolitană să le avizeze intrarea în zona metropolitană. Din câte ţin minte a fost vorba de Gilău. Şi autorităţile publice, şi cele şase primării  plus Clujul ar fi interesate ca Gilăul să adere la această asociaţie. Întâi trebuie totuşi să facă o cerere de aderare care să fie aprobată în Adunarea Generală a Asociaţiei şi abia după ce este depusă la organele competente ar urma să facă parte din asociaţie. Sunt ceva paşi de făcut, depinde totul de cum se mişcă cu demersurile. Despre Turda nu îmi amintesc să fi vorbit", a declarat Neag.

Citeste intregul articol pe www.ziuadecj.ro

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: