Primaria Apahida asteapta promulgarea legii pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan-VIDEO

| Scris de Sorin Bodocean | 2013-09-18 | SOCIAL | |

Problema cainilor fara stapan a revenit in atentia apahidenilor, dupa incidentul trist de la Bucuresti. Multi dintre cititorii nostri, in special parinti, ne-au scris despre aceasta problema care persista si la Apahida. Citeste aici unul dintre aceste mesaje. Prin urmare am solicitat punctul de vedere al autoritatilor locale cu privire la noua lege care se dezbate in Parlamentul Romaniei si care urmeaza sa reglementeze situatia cainilor vagabonzi.

Aceasta lege care se afla inca in Parlamentul Romaniei va obliga autoritatile locale sa prinda toti cainii fara stapan si sa-i plaseze intr-un centru special amenajat, unde vor astepta sa fie adoptati timp de 14 zile. Daca acest termen este depasit autoritatile locale sunt indreptatite sa ii eutanasieze. Cei care vor adopta acesti caini trebuie sa stie ca il vor primii microcipat si sterilizat, insa intrucat cainele va putea fi identificat orice abandonare a acestuia ii va aduce raspundere contraventionala sau penala in cazul in care cainele va musca pe cineva.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati asteapta promulgarea acestei legi, dar si reactia iubitorilor de caini pe care ii invita sa adopte pe toti acesti caini fara stapan, insa intr-un mod responsabil. Amenzile care se practica in Apahida pentru cainii care au fost preluati din acest centru si abandonati sunt de 700 lei. Fiecare caine care se afla in aceste adaposturi consuma zilnic hrana in valoare de 7 lei (210 lunar). Actiunea NUCA efectuata in primavara a reusit microciparea unui numar de aproximativ 500 de caini, atat cu stapan cat si fara, din 2500 de caini aproximati la nivelul comunei Apahida.

Alte informatii despre aceasta problema le puteti afla urmarind materialul video atasat acestui articol.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: