Primul apahidean care ajunge la Jocurile Olimpice

| Scris de apahida.ro | 2021-07-16 | SOCIAL | |

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de vară ce vor avea loc în acest an la Tokyo, în Japonia a ajuns cu bine în Țara soarelui răsare. România va fi reprezentată la mai multe sporturi individuale și de echipă, printre care: atletism, baschet, box, canotaj, ciclism, fotbal, gimnastică artistică, înot, kaiac-canoe, lupte, scrimă, tenis de masă și tir. 

Între sportivii români ce vor evolua sub tricolor la Olimpiadă se află și tânărul fotbalist din Apahida, Andrei Chindriș, jucătorul formației FC Botoșani. 

Andrei Chindriș, la cei 22 de ani ai săi e un fotbalist care deja și-a confirmat valoarea, fiind jucătorul care a evoluat în cele mai multe partide în sezonul trecut al Ligii I pentru formația moldavă. Andrei Chindriș este de altfel cel mai valoros jucător al celor de la Botoșani, fiind evaluat de publicația germană Transfer market la 1,2 milioane de euro. 

Andrei se bucură acum de o experiență pe care puțini fotbaliști români au ocazia să o trăiască în viață, prezența la Jocurile Olimpice. Naționala României va participa din nou la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani, obținând calificarea după parcursul spectaculos a naționalei U21 la Campionatul european din Italia desfășurat în 2019. 

România va evolua în grupe împotriva selecționatelor Hondurasului, Coreei de Sud și Noii Zeelande. Meciurile de la Jocurile Olimpice vor putea fi urmărite pe TVR, primul dintre ele având loc în 22 iulie. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: