Situația celor infectați cu noul coronavirus la Apahida. Rata de 1,38% la 1000 de locuitori

| Scris de apahida.ro | 2020-10-09 | SOCIAL | |

La nivel național ieri s-a înregistrat un nou record negativ în privința numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, peste 3100 de români au fost declarați ”pozitiv” în urma testăstărilor în ultimele 24 de ore.

Județul Cluj este printre județele care au cele mai multe cazuri de noi infectări, cifrele de ieri indicând 117 cazuri înregistrate la Cluj. 

Prefectul județului Cluj a declarat că municipiul Cluj-Napoca a trecut de rata de 1,5 la mia de locuitori și că după consultări cu DSP urmează să se stabilească noi restricții ce vor fi comunicate cel mai probabil în cursul zilei de azi. 

Nici la Apahida situația nu este mai bună , conform gherlainfo.ro o statistică dată în data de 7 octombrie indica 20 de cazuri active la nivel comunei și o rată de 1,38/1000 de locuitori. 

Reamintim, la nivel județean la începutl acestei săptămâni s-a luat decizia de a impune obligativitatea purtării măștilor la 100 de metri de orice unitate de învățământ preuniversitară. La Apahida poliția locală supraveghează zona Școlii din Apahida și verifică respectarea acestei măsuri.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: