Toamna se numara ... graurii

| Scris de Sorin B | 2012-09-05 | SOCIAL | |

Este deja luna Septembrie, toamna este aici, cel putin din punct de vedere calendaristic. Desi pe timp de zi ne simtim ca in mijlocul verii, fiecare dimineata si seara racoroasa ne aminteste ca toamna bate la usa.

Toamna este sezonul recoltelor. Anul acesta recoltele nu vor fi la fel de prospere ca in alti ani. Din pacate seceta din aceasta vara ne va afecta pe fiecare. Costurile ridicate ale graului vor duce la scumpirii ale painii si pe rand a tuturor serviciilor.

Toamna este si sezonul viilor, sezonul in care mustul proaspat se pregatit pentru a fi innobilat si ridicat la rangul de vin. Marea problema a apahidenilor care mai detin vii pe langa casa, sunt pradatorii si anume graurii. Din pacate in acest an, se pare ca sunt mai multi ca in alti ani, asta si pentru ca recoltele de porumb nu mai sunt la fel de atractive. Din aceasta cauza cei care detin vii sunt obligati sa adune ciorchinele inainte ca strugurii sa fie copti 100%. Asta daca vor sa mai aiba ce recolta. Graurilor nu le mai e frica nici de sperietoarele de pasari, din paie, imbracte in haine de om si cocotate in varful viei, nici fluieratul, nici strigatul. Singura arma de aparare inainte lor ramane recoltatul. Cine serveste primul castiga. Asadar daca treci pe strazile satului ii vezi pe oamenii nostri cum stau in varful scarii sa-si adune recoltele privind cu un ochi cum se umple galeata si cu altul la graurii ce stau pe sarme, sau pe stalp, sperand sa le mai ramana o gustare zemoasa.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: