Elevii din Apahida vor beneficia și în acest an de gratuitate pe mijloacele de transport în comun

| Scris de apahida.ro | 2021-09-21 | SOCIAL | |

A început școala, iar părinții care au copii ce studiază în oraș s-au panicat la gândul că vor trebui să plătească abonamente la preț întreg pentru a-și putea trimite copiii la școală. 

Situația de incertitudine se datorează unei schimbări legislative, care a creat neînțelegeri între conducerea Companiei de Transport Public și Primăria Apahida. 

În cele din urmă s-a ajuns la un acord, iar azi Consiliu local a aprobat o hotărâre prin care Primăria va subvenționa linia de oraș, în timp ce Ministerul educației va plăti conform legislației în vigoare contravaloarea abonamentului pentru linia ce leagă cele două UAT-uri Apahida respectiv Cluj-Napoca. 

De gratuitate vor beneficia elevii care nu pot studia în Apahida și sunt nevoiți să studieze în altă localitate. De exemplu, întrucât  Apahida nu are învățământ liceal, toți elevii de liceu beneficiază de gratuitate, de asemenea elevii  claselor I-VIII care studiază la școli vocaționale și care nu pot urma acele cursuri la școala din Apahida. De gratuitate vor beneficia și elevii din alte sate aparținătoare ce învață la Școala ”Ștefan Pascu”.

Există totuși o categorie de elevi care nu beneficiază de gratuitate și anume elevii din Apahida care învață la școli clujene în clasele I-VIII altele decât cele cu profil vocațional. Consilierul local Viorel Nacu a atras atenția că există mulți astfel de copii, pentru care nu există o soluție și a propus ca și pentru ei Consiliu local să subvenționeze costurile abonamentului. Momentan însă nu s-a luat nici o hotărâre prinvind această categorie de elevi.

Pentru elevii cu domiciliul in UAT: Apahida, Baciu, Ciurila, Chinteni, Feleacu, Floresti, Gilau, titlurile de calatorie vor fi eliberate numai pe baza:
- adeverinta eliberata de UAT-se retine;
- carte de identitate parinti/elevi -copia se retine;
- carnetul de elev vizat pe anul scolar in curs - copia se retine

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: