Vestea asteptata de toti ortodocsii din Apahida

| Scris de www.apahida.ro | 2013-11-11 | SOCIAL | |

Dupa moartea preotului Sabin Dit, ortodocsii din Apahida nu au ezitat sa-si exprime dorinta de al vedea in locul acestuia, pe fiul sau, tanarul Ioan-Iacob Dit.

Responsabilitatea care cade pe urmele acestuia este una dificila, intrucat preotul Sabin Dit i-a obisnuit pe oameni sa apeleze la el pentru orice problema, fiind receptiv la problemele enoriasilor indiferent de pozitia sociala a acestora. Ionut va trebui sa calce pe urmele tatalui sau si sa fie un stalp de sustinere pentru credinciosii ortodocsi din Apahida. De asemenea va trebui sa gestioneze cu intelepciune relatiile cu membrii altor religii sau organizatii religioase, pentru a pastra "pacea religioasa" de care se bucura comuna Apahida, spre deosebire de multe alte localitati din tara, in care se dau adevarate lupte pentru proprietatile unor culte religioase. Acestea ar fi doar cateva responsabilitati de care va trebui sa se achite viitorul preot ortodox al comunei Apahida.
anvelope apahida
Dorinta ortodocsilor din Apahida de al vedea pe Ioan-Iacob Dit slujind in aceeasi biserica in care tatal sau a slujit zeci de ani este una justificata. Aceasta dorinta este pe jumatate implinita, intrucat Ionut a fost hirotonit deja ca diacon si urmeaza sa fie hirotonit ca si preot in 17 Noiembrie la Biserica ce poarta hramul "Sfanta Treime" din comuna Baciu.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: