Vietnamezii din Apahida le dau bătăi de cap autorităților locale

| Scris de apahida.ro | 2020-07-31 | SOCIAL | |

Câteva companii din Apahida care s-au confruntat cu un deficit de forță de muncă s-au orientat către o mână de lucru mai ieftină și disponibilă să acopere unele posturi mai puțin atractive pentru români, prin urmare au apelat la serviciile unor firme de consultanță HR care le-au propus angajați tocmai din îndepărtatul Vietnam.

Asiaticii s-au adaptat la Apahida, chiar dacă nu știu limba română, ei se descurcă destul de bine în limba engleză, frecventează magazinele alimentare din zonă, însă au început să creeze și unele probleme.

Aproximativ 20 de vietnamezi sunt cazați într-o casă din zona Câmpenești, iar unul dintre vecini i-a reclamat că nu-și curăță la timp fosa septică și din această cauză apa menajeră ajunge pe proprietatea sa, mai mult acesta reclamă și un comportament indecent al acestora. Am fost în zonă și am discutat și cu alt vecin, care a avut cuvinte laudative la adresa vietnamezilor.

În urmă cu două săptămâni doi vietnamezi de 23 și 29 de ani au făcut scandal într-un parc din Apahida, unde s-au legat de câțiva copii care râdeau, părinții au intervenit și s-a generat un conflict spontan. ”Spiritele s-au încins așa că a fost nevoie de intervenție poliției pentru a aplana conflictul”  scrie monitoruldecj.ro.

Un alt locuitor al comunei s-a trezit cu gardul rupt după ce un grup de vietnamezi a decis să-și croiască o scurtătură către locul de muncă, gardul respectiv le obtura calea, iar ei l-au pus la pământ.

În general, oamenii din Apahida au o atitudine tolerantă cu străinii, însă încep să existe și persoane tot mai vocale care critică comportamentul vietnamezilor.    

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: