Zilele comunei Apahida 2014 -Cum s-a desfasurat a doua zi de sarbatoare

| Scris de www.apahida.ro | 2014-08-17 | SOCIAL | |

Zilele comunei Apahida 2014 au continuat si azi. Cea de-a doua zi a fost dedicata muzicii folclorice. Sarbatoarea de azi a început în jurul orei 14 când oficialitatile locale, primarul comunei Apahida, Grigore Fati însotit de viceprimarul Radu Pacurar si consilierii locali Ligia Pop, Delia Sucala, Calin Pacurar, Sorin Rus, Valean Rachisan, Cristian Baciu si Ovidiu Buiga au urcat pe scena de la Apahida. Primarul comunei a facut un scurt bilant a realizarilor în cei doi ani de mandat si a vorbit si despre unele proiecte care urmeaza a se concretiza printre care si proiectul de canalizare destinat satelor Sannicoara si Dezmir în valoare de 11 milioane de euro. Dupa scurtul discurs al primarului au luat cuvântul câtiva invitati din partea Consiliului Judetean Cluj: Remus Lapusan, Ioan Oleleu, Ivan Ilarie.

Daca primarul comunei Apahida, Grigore Fati a încercat sa pastreze climatul apolitic al evenimentului, presedintele PSD Cluj Remus Lapusan si vicepresedintele consiliului judetean Ioan Oleleu au profitat de prezenta la Apahida pentru ai face un pic de campanie electorala viitorul prezidentiabil, premierului în exercitiu Victor Ponta.

Sarbatoarea propriu-zisa a început în jurul orei 14:15 când primii artisti de muzica populara au urcat pe scena de la Apahida.

În jurul orei 15:00 a urcat pe scena cel mai asteptat interpret al acestei zile Aurel Tamas. Artist consacrat, cu un repertoriu impresionant de muzica populara, mai nou si muzica usoara, Aurel Tamas a fost întâmpinat cu aplauze si s-a bucurat de simpatia publicului prezent. Printre piese interpretul de muzica populara nu scapa ocazia sa le zica celor prezenti si câte o gluma, un banc o vorba de voie buna. Daca ieri s-au auzit toate hiturile Compact, cantate cu drag se apahideni, astazi publicul prezent a fredonat alaturi de Aurel Tamas melodii precum Am o patima si-un dor, Balada Saracului, De-oi muri m-or pune în groapa, Când eram mai mic etc. Artistul a cântat la Apahida aproximativ o ora.

Azi au fost prezente la Apahida si cele doua ansambluri folclorice locale Somesul Apahida si Datini din Dezmir, care au "jucat" bine, ca de fiecare data.

Al doilea nume mare al muzicii populare care a cântat azi la Apahida a fost interpreta Angela Rusu. Angela Rusu este una dintre cele mai îndragite soliste de muzica populara din Ardeal. Ea a reusit sa încinga atmosfera la Apahida si sa faca publicul prezent sa intre în hora. Si ea s-a alaturat acestui joc. Cea mai fredonata piesa a fost fara doar si poate "Toate sogoritele".

Dupa Angela Rusu au urmat si alti artisti mai mult sau mai putin cunoscuti printre care doi artisti din Sannicoara Florin Bota si Maria Baraian.

Publicul prezent azi pe platoul salii de sport din Apahida au avut posibilitatea de a cumpara gulas cu balmos preparat la fata locului de catre angajatii Primariei Apahida. Portia a fost de 5 lei. Banii obtinuti din vânzarea acestor preparate 1.800 lei au fost oferiti de catre primarul comunei Apahida, Grigore Fati astfel: 600 echipei de baschet din "For You" Apahida condusa de Emil Catana, 600 echipei de Taekwondo Scorpion condusa de antrenorul Stefan Pascu si câte 200 lei la trei tineri din Apahida care au facut performanta în sport câstigând competitii nationale de lupte. Cu siguranta aceste echipe au nevoie de sprijin financiar din partea autoritatilor locale. Gestul primariei a fost cu siguranta apreciat de cei care conduc aceste cluburi si de catre copii care fac parte din aceste echipe.

Ultima parte a spectacolului de azi a fost programul pregatit de Consiliul local Cluj cu mai multi artisti locali cunoscuti de catre publicul iubitor de folclor.

Cel mai probabil si azi au fost pe platoul salii de sport aproximativ 1000 de persoane.

Mâine vom revenii cu mai multe amanunte si materiale video de la acest eveniment important pentru comuna noastra!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: